Spelbolagen överens: Yohio vinner i kväll

1 av 5
DIREKT TILL GLOBEN? Spelbolagens kalkyler är klara och enligt dem segrar Yohio i kväll.
NÖJE

Det blir Yohio som tar hem det.

Spelbolagen är överens.

Delfinalen är vigd åt honom och Helena Paparizou.

– Ingen skulle vara gladare än jag om det blir så, säger Nöjesbladets recensent Markus Larsson.

Efter gårdagens generalrepetition har de stora spelbolagen uppdaterat sina odds inför kvällens delfinal i Melodifestivalen.

Vinnaren är solkar.

Det blir Yohio, 19, som tar hem kalaset och går direkt till Globen. Främst utmanad av Helena Paparizou, 32.

Att Yohio tar sig vidare direkt från delfinalen ger mellan 1,43 och 1,55 gånger pengarna hos de tre spelbolagen Unibet, Betsson och Svenska spel.

Att Helena Paparizou gör honom sällskap ger mellan 1,55 och 2,20 gånger pengarna.

– Ingen skulle vara gladare än jag om det blir så. Yohio förtjänar att vara en solklar vinnare, det är en av få riktiga popstjärnor vi har i Sverige. Yohio och Helena Paparizou är i en klass för sig, säger Nöjesbladets recensent Markus Larsson.

”Tönttråkig”

Unibet och Betsson håller Alvaro Estrella, 33, som största skrällvarning till runt 3 gånger pengarna.

Svenska spel ser Linus Svenning, 23, som den med störst chans att överraska och ger 2,30 gånger pengarna om han tar sig direkt till final.

Nöjesbladets schlagerexpert Tobbe Ek håller med i bedömningen om Alvaro Estrella.

– Han har ju splittrat oss i pressen, vissa älskar honom och vissa tycker att han är tönttråkig. Men jag är inte alls förvånad om han lyckas leverera fullt ut, vara så där kåt och sensuell som han ska vara i en låt som handlar om att ligga, säger han.

85 gånger pengarna

Sämst? Ja, även här är oddssättarna samstämmiga. Sylvester Schleger, 37, är till synes chanslös enligt spelbolagen och att han tar sig vidare ger hos Unibet 85 gånger pengarna.

– Det var väl ganska väntat. Det är en bra låt i fel sammanhang. För honom är det här nog bara ett bra tillfälle att visa upp sig och den skiva han har på gång, säger Markus Larsson.

Även Mahan Moin, 31, ligger risigt till och det betalar mellan 15 och 30 gånger pengarna om hon tar sig direkt vidare från delfinalen.

– Det är tråkigt, hon har en riktigt cool klubbhit, som möjligtvis spretar åt lite olika håll. Men det är jäkligt hård konkurrens första veckan och Mahan är ju helt okänd. Men jag tror att hon kan få en hit med den här låten.

ARTIKELN HANDLAR OM