”Syndigt men ändå långt ifrån porrigt”

Tobbe & Trus sätter plus på artisternas outfits

1 av 14
Yohio – 4 plus TOBBE: Yohio kan det här med att sticka ut på scenen. Mindre seriefigur i år, men därför också ännu schlagersnyggare. Visst är det svart, men mest guld och glitter och så sticker man ut på den här scenen.
TRUS: Yohio har gått över till den mörka sidan. Vitt har blivit svart, rosa hårtoppar blåa. Lack och läder från topp till, som en upp-pimpad catwoman.
NÖJE

MALMÖ. Vi är inga modelejon. Och struntar fullständigt i om schlagerstjärnorna följer trender på catwalken i New York.

Men, vi kan schlager.

Därför plussar Nöjesbladets expertduo Tobbe Ek och Helena Trus årets scenkläder.

Tobbe & Trus.

Yohio

TOBBE: Yohio kan det här med att sticka ut på scenen. Mindre seriefigur i år, men därför också ännu schlagersnyggare. Visst är det svart, men mest guld och glitter och så sticker man ut på den här scenen.

TRUS: Yohio har gått över till den mörka sidan. Vitt har blivit svart, rosa hårtoppar blåa. Lack och läder från topp till, som en upp-pimpad catwoman.

Mahan Moin

TRUS: Det genomgående svarta är lite väl fantasilöst för ett sånt här etno-nummer. Men hennes svarta klänning fladdrar dramatiskt i takt med den orangea elden.

TOBBE: Jag gillar ju när saker fladdrar i Carola-fläkten. Men svart är ju så trist! Hade Mahan fått på sig nåt av det orangea som fladdrar bakom så kanske....

Linus Svenning

TOBBE: Det är absolut inget fel med att handla på JC Linus. De har mycket snygga kläder. Till vardags. Men nu står du på scenen inför miljoner. Kom igen och bjud till lite va?

TRUS: Men vad skulle han haft på sig då Tobbe? Din prickiga fluga? Men visst, där här sticker inte ut någonstans. Samtidigt kan jag inte komma på vad han skulle haft på sig i stället.

Elisa Lindström

TRUS: Tittar vi på OS i konståkning eller schlager? Även om jag drömde om att bära en exakt sådan dräkt när jag var isprinsessa i 9-årsåldern så kan jag inte annat än hylla Elisas fransiga trosdräkt, för att den gör gammelschlager lite hetare.

TOBBE: Wow! Vi gillar ju hud, jag och Trus. Och nyckeln till en bra schlagerdress är att det ska kännas scen, exklusivt, utvalt. Med Elisas glimt i ögat blir det här syndigt men ändå långt ifrån porrigt.

Alvaro Estrella

TOBBE: det har strulats lite med Alvaros kläder men den snygga vita skjortan är betydligt bättre än en illasittande kavaj. Det märks att man tonat ned outfiten för att förstärka Alvaros heta sängkammarblick. Det kanske räcker "to the bedroom" men håller ner mitt klädbetyg.

TRUS: Boom. Boom. Boom. Alvaro är lika het som Yohios eldboll, så jag förvandlade Tobbes tvåplus till en trea!

Ellen Benediktson

TRUS: Med risk för att låta som en modebloggare, men gillar mixen av det svarta och blåa. Det här är sobert och stilfullt.

TOBBE: Mörkblått och svart? Fantasifullt till tusen. Det märks att stylisten fått order om att inte ta fokus från Ellens vackra röst.

Sylvester Schlegel

TOBBE: Äntligen lite färg. Men The Arks glamrock är betydligt schlagerglittrigare än lite indie-randigt.

TRUS: Med betoning på lite färg. Ja, han sjunger ju om bygdens son, och då ska han väl se ut som en också antar jag.

Helena Paparizou

TRUS: Mer moget och kvinnliga än när vi såg henne sist i vinnarnumret 2005. Men i mina ögon är Paparizous uppenbarelse själv mer WOW än själva scenkläderna.

TOBBE: Tänk om det bara hade det glittrat lite också. Eller helst en jäkla massa.

ARTIKELN HANDLAR OM