Yoho, visst höll Yohio för trycket

1 av 2
NÖJE

Han hade pressen på sig.

Och Yohio höll för trycket.

– Det är en lättnad, säger han.

FingerfärdigStorfavoriten Yohio tog sig enkelt till final - och han fick behålla sina fingrar trots den farliga eldshowen.

Yohio, 18, hade allas förväntningar på sig. Skulle han följa upp förra årets succé där han vann svenska folkets hjärtan?

Det skulle han.

I går blev storfavoriten den första att gå vidare till final­ i Melodifestivalen.

”En lättnad”

– Det blir alltid en chock. Man vet aldrig riktigt vad man ger sig in på och vet ­inte själv hur tankarna går när man sitter där och väntar på vem som ska bli uppropad, säger han.

– Jag blev väldigt glad att det var jag. Det var en lättnad.

Under veckan har finalisten kämpat hårt med sitt nummer. Med hemliga scenkläder och en farlig eldshow har han pushat scenframträdandet - men under repetitionerna var det inte alltid det funkade.

– Det är nästan elden som har satt mest press på mig, inte att jag måste prestera, utan att jag måste få allt att sitta. Men det har jag gjort bra. Det kan jag vara så självsäker att säga, annars hade jag brunnit upp.

Stöttades av coachen

Efter fredagens genrep åkte Yohio direkt till hotellet för att få ordentligt med sömn och precis innan framträdandet stöttades han av sin sångcoach.

– Jag var lite nervös, men jag hade min sångcoach med mig och hon är väldigt bra på att lugna ner mig och stötta mig.

Vad sa hon till dig?

– Hon sa ”fokusera, gör ditt bästa, ta tre djupa andetag innan du går upp på scenen och sedan kör du bara”. Det hjälpte. Det hjälper alltid. Det är därför jag har henne, säger han.

– Många människor tappar det där, men man måste verkligen hitta ett inre lugn. Och jag hittade det.

ARTIKELN HANDLAR OM