Tvingas till operation

Panetoz-sångarens röst i fara – han måste vara tyst

1 av 3
NÖJE

Röstkaoset i Panetoz kan sabba skrällchansen.

Under repetitionerna dansade medlemmarna in i varandra samtidigt som Pa Moudou Badjie förbjuds att gå för fullt.

– Det är mitt fel när jag försöker hålla igen, skriver han.

Pa Moudou Badjies uppladdning inför delfinalen på lördag stavas talförbud och kortison.

När Panetoz repeterade i går var artisten tvungen att hålla tillbaka ordentligt på både dans och sång.

Det skapade oreda i numret för bandet som av spelbolag och experter spås kunna skrälla i morgon. Det är mitt fel när jag försöker hålla igen, skriver Pa Moudou Badjie på en lapp direkt efter repetitionen.

”Tar kortison”

Kusinen och kollegan Njol Badjie, tror inte att delfinalen hotas. På lördag blir det inte några problem. Det här var inte ens halvfart, säger han. Pa Moudou Badjies har drabbats av polyper på stämbanden. För att kunna sjunga på kvällens publika genrep och på delfinalen i morgon måste han ta det så lugnt som möjligt och äta kortison­tabletter.

Får inte prata

Efter schlagern tvingas Pa Moudou Badjie till operation då polyperna skrapas bort

– Så illa är det. Det kommer att gå på lördag men om han pratar blir han hes väldigt snabbt. Därför måste han vara tyst, säger Njol Badjie.

Kom efter semestern

Pa Moudou Badjie återvände hem från sin semester i Gambia vid årsskiftet när han drabbades av röstproblem. En specialist ville operera tidigare i januari men då hade han varit tvungen att hoppa av Melodifestivalen.

– Det här var en riktigt jobbig grej för honom. Att han bara kör på med glädje och energi är ett konkret exempel på vad vi står för, säger Panetoz-kollegan Nebeyu Baheru.

ARTIKELN HANDLAR OM