Uppträder klädd i heltäckningsmatta

Så många får kläderna i Linköping

1 av 5
NÖJE

LINKÖPING Vi är inga modelejon. Och struntar fullständigt i om schlagerstjärnorna följer trender på catwalken i New York.

Men, vi kan schlager.

Därför plussar Nöjesbladets expertduo Tobbe Ek och Helena Trus årets scenkläder.

JEM

TRUS: Schyst ändå av Yohio att låna ut delar av scenkläderna från förra veckan till konkurrenter. Men visst är de snygga! Extra plus till Mergimes supercoola glajjor.

TOBBE: Det här är attityd hela vägen hem och passar JEM perfekt. Men jag hade ju gärna sett lite mer färg.

The Refreshments

TOBBE: En färgexplosion säger jag ju sällan nej till. Men det här är mer kul än schlagerrsnyggt, eller vad säger du Trus?

TRUS: Oj, en blandning Farbror Barbro, The Moniker och Thomas Di Leva. Hjälp!

Manda Nilsénius

TRUS: Katy Perry goes Kesha goes finska Eurovision-Krista. Fiolspelande koner, häxnaglar och Rapunzel-fläta. Ja, ni fattar. Too much av allt.

TOBBE:  Det kan visst bli för mycket även i schlagern. 150 meter för mycket när det handlar om tyll tydligen.

Panetoz

TOBBE: Äsch, jag hade velat ha mer färg. Kostymerna är helt okej, men tishorna hade väl kunnat ha färg åtminstone?

TRUS: Nej, det här färgstarka gänget behöver inte en massa färg och konstigheter. Sneakers och kavaj, tummen upp.

Pink Pistols

TRUS: Det är inte ofta man får klämma på en metallklänning och bröstsköld. Det här andas Charlotte Perrelli 2030. And i like it. Gissar att du Tobbe måste lätta på flugan när du ser det här?

TOBBE: Du har rätt Trus och jag tycker att du håller betyget för lågt. Men jag hade velat ha in mer färg och mer glitter så hade jag varit i full extas.

Sanna Nielsen

TOBBE: Åh Sanna, du är ju så jäkla snygg och vacker på alla fester och tillställningar. Men ändå lyckas du bli tantig på scenen igen.

TRUS: Puh, ingen glittrig fruktskål eller krage som sista hon tävlade. Men den här gången blev det lite väl anonymt, Sanna. Jag kan visst aldrig vara nöjd.

Little great things

TRUS: Att två av medlemmarna är barnbarn till Benny Andersson väger upp för denna anonyma klädsel. Men kanske kan mamma Nanne Grönvall blixtinkallas för att addera lite färg?

TOBBE: Ja, snälla Nanne! Kom hit med lite ”Alexandra”-färg, ”Avundsjuk”-öron, ”Håll om mig”-rosa eller ”Kyssa dig”-rött. Snälla!

Martin Stenmarck

TOBBE: Jag hade föredragit Martin i något snyggt stiligt och är inte förtjust i varken rutiga byxorna eller hatten. Tack gode gud kastar han den ena ganska snabbt. Men varför kunde han inte kastat brallorna också?

TRUS: Efter 75 olika klädbyten verkar Martin ha bestämt sig för skotskrutigt. Synd bara att mönstret är en exakt kopia av heltäckningsmattan i trappen på vårt hotell. Gissar att Martin inte vill bli trampad på!?

ARTIKELN HANDLAR OM