”Jag blir arg om min låt försvinner”

Shirley Clamp brinner för sitt bidrag

1 av 3
NÖJE

När Shirley Clamp sjunger i kväll tänker hon på sin vän som lever i ett destruktivt förhållande.

Då hoppas artisten på tårar – och avancemang.

– Jag blir förbannad om låten försvinner, säger hon.

Schlagerdonnan Shirley Clamp, 40, är tillbaka med en ny ballad.

I kväll framför hon bidraget ”Burning alive” som hon har starka känslor inför.

Hon ser låten som en förhållandetragedi och budskapet är att våga bryta upp. Artisten har en nära vän, som enligt Clamp lever i en osund relation, i tankarna när hon uppträder.

– När hon hörde låten tog hon av sig hörlurarna, grät och sa: ”Shit, det här är ju jag. Nu vet jag vad jag ska göra”. Jag vill att alla ska förstå vilken jävla bra och viktig låt det här är, säger hon.

”Väldigt känslosamt”

Under repetitionerna har Clamp sett sammanbiten inför uppträdandet – och omtumlad efteråt.

– Det är väldigt känslosamt. Alla känslor som finns inom mig när jag sjunger den här låten kommer ut. Jag hoppas verkligen inte att någon tror att det är fejkat för jag känner verkligen så starkt och tänker på min väninna, som lever med det här, när jag sjunger.

Nära tårar

Hon tror att gråten kommer att ligga nära till hands i kväll.

– Det vore jätteskönt om det kommer lite tårar. Det kan vara en bra kombination med låten. Det kan verkligen bli så, särskilt eftersom jag vet att hon kommer att sitta och titta på mig, säger hon.

– För min skull vill jag till final i år för jag älskar min låt. Jag vill bli förknippad med den här låten och vill inte att den ska försvinna direkt. Då blir jag förbannad och ledsen, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM