”Hannibal”­masken kan förstöra allt

Outtrigger triggas av orosmomenten: Gött

1 av 2
Enligt Svenska spel är bandets odds 2,40 gånger pengarna.
NÖJE

Allting måste klaffa i kvällens direktsändning.

Men orosmomenten triggar favorittippade Outtrigger.

– Det känns gött på något sätt, säger sångaren Simon Peyron.

Debuterande Outtrigger är fortfarande lågoddsare i kampen om en finalplats. Men mycket hänger på skräckshowen som kan komma att bli bandets biljett vidare.

Under fredagens repetitioner krånglade sångaren Simon Peyrons ”Hannibal Lecter”-mask. Masken, som inte gick att få av i tid, gjorde att Peyron missade första delen av sången. Under genrepet lyckades bandet bättre, men orosmomenten finns kvar till kvällens direktsändning.

Mycket att ha koll på

– Det känns bra ändå. Jag tycker nästan att det bara är gött att det finns sådana moment. Jag vet inte riktigt varför, men det känns bara så, säger Simon Peyron.

– Det är en mask som ska av, det är en dräkt som ska av, jag ska trycka på en knapp, ha koll på kamerorna och sjunga bra. Det är mycket, men det är gött.

”Vi ska ge järnet”

Enligt Svenska spel är bandets odds 2,40 gånger pengarna och de hamnade på en tredje plats i Poplight, Melodifestivalklubben och Svenska spels publikundersökning efter genrepet. Men Outtrigger har en växel till.

– Vi ska bara få in den sista glöden och ge järnet. Självklart ska vi fokusera på publiken men det är själva kameran som är det viktiga i morgon kväll. Så vi ska försöka fokusera på det, säger Simon Peyron.

Favoritskapet är något de försöker att inte fokusera för mycket på.

– Det är väldigt smickrande, men nu vill vi bara göra det bästa av numret, säger Peyron.

ARTIKELN HANDLAR OM