”En dos sadomasochism á la schlager”

Tobbe & Trus sätter plus på artisternas outfits

1 av 8 | Foto: ANDERS DEROS
Outtrigger – 4 plus TOBBE: Trodde väl aldrig att jag skulle gå igång så här mycket på en tvångströja och mask. Men det här är något av det galnaste jag sett en rockgrupp ha på Melodfestivalens scen.
TRUS: Ja, var ska jag börja!? Burar, tvångströja och Hannibal-mask. Där fick vi en dos sadomasochism á la schlager. Hoppas bara att sångare Simon inte skrämde allt för många barn.
NÖJE

GÖTEBORG Vi är inga modelejon. Och struntar fullständigt i om schlagerstjärnorna följer trender på catwalken i New York.

Men, vi kan schlager.

Därför plussar Nöjesbladets expertduo Tobbe Ek och Helena Trus årets scenkläder.

Tobbe & Trus.

 

Outtrigger

TOBBE: Trodde väl aldrig att jag skulle gå igång så här mycket på en tvångströja och mask. Men det här är något av det galnaste jag sett en rockgrupp ha på Melodfestivalens scen.

TRUS: Ja, var ska jag börja!? Burar, tvångströja och Hannibal-mask. Där fick vi en dos sadomasochism á la schlager. Hoppas bara att sångare Simon inte skrämde allt för många barn.

 

EKO

TRUS: Futuristiskt och stilrent. Klänningen är snäppet roligare än ”den lilla svarta”. Men gissar att du kommer höja mitt två plus, Tobelina?

TOBBE: Yes! Det här visar att det går att göra spännande kläder även i svart. Och med Anna Lidmans illröda hår blir det här riktigt coolt så jag höjer Trus tvåa till en trea.

Oscar Zia

TOBBE: Det är tydligen inte svart utan mörkt mörkt grönt. Jag skulle nog kalla det kolgrönt. Visst känns det ungt, men alldeles för trist på Melodifestivalscenen.TRUS: Jag som trodde att du gillade ungt och hippt, Tobbe!? Diggar att han valt en lumberjacka (lärde mig benämningen av stylisten i går) i stället för klassiska skinnjackan. Så nu är det min tur att höja din tvåa till trea, ha!

Shirley Clamp

TRUS: Lars Wallin i all ära, men jag är inte riktigt hänförd. Men så blåser Carola-fläkten så där så att tygerna blottar Shirleys snygga styltor, och numret lyfts. Vi gillar ju hud, eller hur?

TOBBE: Ja, här är det snarare fläkten och de snygga benen som ger mig en kick än klänningen. Shirley vill att den ska kännas Eurovision, men då hade jag gärna sett mer färg och glitter i den.

State of drama

TOBBE: Zzzzzzzzznark. Oj, jag somnade. Trodde att det svarta var natten som skulle söva mig.

TRUS: Wakie wakie. Ryktet på Avenyn är att Smittskyddsinstitutet fått rapporter att den svarta scensmittan nu är luftburen och riskerar spridas ända till Ö-vik. Kom igen nu, bättre och färggladare kan ni!

CajsaStina Åkerström

TRUS: En enkel sång, en enkel klädsel. Men gör sig ändå bra tillsammans med vackra effekter som planeter och snöstorm.

TOBBE: Svart, svart, svart. Fint men ack så tråkigt. CajsaStina hade väl kunnat fått nått i blått åtminstone?

Ace Wilder

TOBBE: Ace Wilder snodde ihop den här outfitten på 20 minuter i en second hand-butik och fick till veckans gladaste scenkläder. Men jag förstår inte varför dansarna ska se ut som bröderna Dalton.

TRUS: Jag är imponerad, med tanke på att hon tvingades fixa den nya outfiten på så kort tid. Ace stil är urcool, men kan inte heller för mitt liv förstå varför hennes dansare bär fängelsesparkdräkter!?

Dr. Alban och Jessica Folcker

TRUS: Jessicas star quality och Albans coolhet – dressed in white. Men stjärnduon är knappast oskulder på scenen. Smittskyddsinstitutet kan dra tillbaka sin varning. Läget är nu stabilt. 

TOBBE: Hennes divaklänning räddar hela startfältet. Så här ska man se ut på en schlagerscen. Och Alban matchar perfekt i vit kostym och bar bringa under västen. 

ARTIKELN HANDLAR OM