– Något av det värsta man kan se på en schlagerscen

Tobbe & Trus sätter plus på artisternas outfits

1 av 13
Alcazar.
NÖJE

ÖRNSKÖLDSVIK. Vi är inga modelejon. Och struntar fullständigt i om schlagerstjärnorna följer trender på catwalken i New York.

Men, vi kan schlager.

Därför plussar Nöjesbladets expertduo Tobbe Ek och Helena Trus årets scenkläder.

Alcazar

TRUS: Pust, flämt och stön. Den här trion är så heta att jag får feberkänningar. Tre superkroppar i glitterfodrat, mjau! Jag tror vi är överens om att det här är årets snyggaste tygbitar?

TOBBE: Ja, herregud! Jag jublade inombords när jag såg dem (och tjöt nog till så det hördes också). Christer Lindarw vet hur man höjer schlagertemperaturen med kläderna.

I.D.A

TOBBE: Hjälp. Det här ser ut som något av det värsta man kan se på Eurovision-scenen. Men utan att för den skull åtminstone kännas unikt. Det här är enbart… trist.

TRUS: Förlåt för det jag kommer säga nu. Hela looken kan vara det värsta jag sett på Melodifestivalscenen. Säger som Markus Larsson, tack och förlåt.

Janet Leon

TRUS: Det här är så långt ifrån den blåa kroppsstrumpan från förra året. I stället satsar Janet på sobert, vackert och modernt. Allt i schlagern behöver ju inte inspireras av Buttericks.

TOBBE: Enkelt och snyggt, och byxdressen håller sig på precis rätt gräns om mummelbyxan.

Ammotrack

TOBBE: Om ändå hela bandet kunde göra som trummisen Anders Franssohn och köra i bar överkropp. Då hade jag höjt betyget.

TRUS: Du kan inte få allt Tobbe! Jag tror att alla förstår budskapet. Ni kör bondrock. Och gillar jeansväst. Och motorcyklar. Betyg: godkänt.

Josef Johansson

TRUS: Det här är garanterat den mest schizofrena outfiten i år. Jag fattar absolut ingenting. Men du går säkert i gång på det här, Tobbe?

TOBBE: Ja, ja, ja! Jag vill ha Josefs jacka! Men jag accepterar Trus bottenbetyg för att rädda upp Bengtzing istället.

Linda Bengtzing

TOBBE: Du försöker hålla nere betyget här Trus, men se det går inte! De här guldbyxorna reflekterar scenljuset som vore de solen självt!

TRUS: Glöm kycklinggult och skotskrutigt. Linda ser ut som diskokulans lillasyster. Byxorna tummen upp. Men toppen, den hajar jag inte alls.

Ellinore Holmer

TRUS: En blandning av hemmasytt, isprinsessa och maskerad. Jag är ledsen, men det här ser faktiskt ut att komma från Buttericks.

TOBBE: Jag har köpt exakt samma Disneyprinsess-klänningar till mina systerdöttrar. I vuxenstorlek funkar det faktiskt inte.

Anton Ewald

TOBBE: Jacka försedd med silverspeglar är precis i min smak. Men att det ändå går så mycket i svart drar ner betyget för mig.

TRUS: Pimpad skinnjacka som gnistrar snyggt i scenljuset. Ewald ser ut som en superstar. Gillar dansarnas rockar.

De är vidare – de åkte ut

Till final: Anton Ewald och Alcazar. Till Andra chansen: Ammotrack och Ellinore Holmer. Ute: Linda Bengtzing, I.D.A., Janet Leon, Josef Johansson

De är i final: Här är alla finalisterna: Yohio Ellen Benediktson Sanna Nielsen Panetoz Ace Wilder Oscar Zia Anton Ewald Alcazar

ARTIKELN HANDLAR OM