’Inte längre rädd för att bli strypt’

Programledarna om den tuffa kritiken: Mindre jobbigt nu

1 av 5
NÖJE

Uppmärksamheten tynger programledarna.

Men Nour El Refai och Anders Jansson har lärt sig att hantera pressen.

- Jag känner inte längre att tio personer kommer att strypa mig, säger Nour El Refai.

Årets Melodifestival har kritiserats för att vara för lam och tråkig. Komikerkollegor har beskrivit manuset som ”skitmanus”, men SVT har vägrat att göra förändringar.

Med fyra deltävlingar avklarade återstår bara Andra chansen och den stora finalen i Friends arena.

Kände av pressen

Programledarduon Nour El Refai, 26, och Anders Jansson, 46, har valt att inte ta del av kritiken, men säger ändå att de känt pressen kring sin uppgift.

- Jag blev väldigt stressad under första deltävlingen. Det var svårt att tänka att det bara var repetitioner även om det var det, och att tänka att även om jag är stressad så syns det inte i tv, säger Nour El Refai.

Programledarna säger att de valt att hålla samma linje som de satte redan innan tävlingen drog i gång, och att de kommer att fortsätta göra det.

”Lugnt nu”

- Det är mindre jobbigt nu. Den där känslan av att det är direktsändning och att något kan bli fel. Jag vet att det är lugnt nu, det kommer inte att vara tio personer som stryper mig sedan, säger El Refai.

Bevakningen har varit tuff, men duon säger att de blivit tryggare i sina roller.

- I finalen är vi förhoppningsvis som bäst och känner oss trygga. Det är klart att vi blir varma i kläderna efter ett tag och det känns som att vi är där nu, säger Anders Jansson.

De är vidare – de åkte ut

Till final: Anton Ewald och Alcazar. Till Andra chansen: Ammotrack och Ellinore Holmer. Ute: Linda Bengtzing, I.D.A., Janet Leon, Josef Johansson

De är i final: Här är alla finalisterna: Yohio Ellen Benediktson Sanna Nielsen Panetoz Ace Wilder Oscar Zia Anton Ewald Alcazar

ARTIKELN HANDLAR OM