’Klart jag är förbannad’

Linda Bengtzing grät efter fiaskot

1 av 16
NÖJE

Hon hade siktat in sig på final - men misslyckades.

Linda Bengtzing sörjde sitt nederlag efter missen.

- Jag grät en skvätt, säger hon till Nöjesbladet.

Linda Bengtzing, 39, fick en kalldusch i den sista deltävlingen och slogs ut.

- Det är klart jag är förbannad. Det känns förjävligt faktiskt, säger hon i Nöjesbladets livesändning.

Hon förklarar att det är en sorg att inte gå vidare.

- Jag grät en skvätt, men kommer ihåg att det jag gjorde på scenen finns kvar för alltid. Jag har aldrig varit så bra som jag var i dag. Och jag är glad att det är just Alcazar som går vidare eftersom de är mina vänner, fortsätter hon.

Anton Ewald var en tuff motståndare. Eftersom han har en stor skara fans som är aktiva på sociala medier, menar hon.

”Rår inte på honom”

- Anton Ewald är snygg så man svimmar. Så honom rår man inte på. Han är en flickfavorit och de är röststarka, säger Bengtzing.

- Jag kanske borde ha dragit till med en tuttchock. Då kanske det hade gått bättre. Jag har tejpat brösten för bra. Jag hatar att förlora, fortsätter hon.

Trots nederlaget tror hon att ”Ta mig” blir en hitlåt. Och hon har planer på att ge ut fler låtar som hon jobbat fram tillsammans med Nicke Borg.

- Jag är så stolt över min låt. Jag ville ta vägen via Melodifestivalen, men nu får jag stå i skamvrån, säger hon och skrattar.

Har hemlängtan

- Samtidigt är jag förvånad att jag inte är mer ledsen. Jag var så skräckslagen över att hamna i Andra chansen för då måste jag vara ifrån Nisse en vecka till. Så jag blev på något sätt pyttelite glad också. Final eller inget, säger hon.

För drygt tio veckor sedan födde hon Nisse, hennes och Peter Ståhlgrens andra barn.

Samtidigt som hon ställt upp i schlagern har familjen stannat hemma.

- Jag har längtat efter mina barn jättemycket. Jag har en fantastisk värld som väntar på mig, säger hon.

Schlagerveteranen har tagit sig till final alla fem gånger hon varit med tidigare. I Örnsköldsvik bröts sviten. Och hon blev femma.

De är vidare – de åkte ut

Till final: Anton Ewald och Alcazar. Till Andra chansen: Ammotrack och Ellinore Holmer. Ute: Linda Bengtzing, I.D.A., Janet Leon, Josef Johansson

De är i final: Här är alla finalisterna: Yohio Ellen Benediktson Sanna Nielsen Panetoz Ace Wilder Oscar Zia Anton Ewald Alcazar

ARTIKELN HANDLAR OM