Läsarna: "Vi tappar vårt förtroende för Melodifestivalen"

Rasar mot röstfusket: ”Det liknar dopning”

1 av 4
Efter uppgifterna att en av artisterna i Melodifestivalen fuskat med tävlingens omröstning uppger 93 procent av Nöjesbladets nätläsare att de tappat förtroendet för tävlingen.
NÖJE

Läsarna ha sagt sitt.

93 procent uppger att de tappar förtroende för Melodifestivalen efter röstningsskandalen.

– Outa vem/vilka det var och stäng av fuskaren på livstid. Detta är liknade doping, skriver signaturen Mikael Jacobsson.

Avslöjandet om att personer bakom ett av bidragen i de senaste årens Melodifestivaler ska ha använt en programmerad robot för att rösta i tävlingen slog ner som en bomb.

Enligt P4 Sjuhärad ska cirka 2 500 röster registrerats på bidraget med hjälp av roboten.

Nöjesbladets genomgång av de senaste årens Melodifestivaler visar också att det är en röstmängd som lätt kan förändra resultatet i tävlingen. Förra året skiljde det till exempel bara 2 176 röster mellan Robin Stjernberg och Martin Rolinski i Andra Chansen.

Nu tappar Nöjesbladets läsare förtroende för Melodifestivalen.

”Är som dopning”

I en omröstning där närmare 20 000 personer röstar uppger över 93 procent att de tappar förtroende för tävlingen efter avslöjandet.

– Outa vem/vilka det var och stäng av fuskaren på livstid. Detta är liknade dopning, skriver signaturen Mikael Jacobsson.

– Det blir ju inte riktigt rätt, om den som har mest pengar bakom sig vinner. Jag slutade titta för några år sedan men jag hoppas på en bättre framtid för detta program igen, skriver signaturen Tina Wilde.

”Sug efter pengar”

I regelverket till Melodifestivalen finns i dag inget som hindrar den här typen av massröstning. Nu kräver Nöjesbladets läsare att reglerna görs om.

– En röst är en röst, enkelt. Allt annat skit är bara sug efter pengar, skriver signaturen Peter Blomkvist.

– 1 röst per abonnemang, så enkelt att lösa det. Varför ska de med mest pengar avgöra vem som ska vinna, skriver Andreas Tandersten.

ARTIKELN HANDLAR OM