Sanna Nielsen repar - och gråter

Upprörda känslor i svensklägret efter första repetitionen - Christer Björkman rasar mot den danska produktionen

1 av 4 | Foto: Pär Källman/SVT
TORKAR TÅRARNA Sanna Nielsen pustar ut efter sitt första framträdande på Eurovision­scenen - och då kan hon inte hålla tillbaka tårarna. ”Det var en spärr som släppte”, säger hon.
NÖJE

Ljuset måste ändras helt.

Men ändå var Sanna Nielsen så nöjd med sin första repetition att hon började gråta.

- Jag blev lite överrumplad över att alla var så glada och att jag hade gjort ett bra första rep så då kom tårarna, det var en spärr som släppte, säger hon.

Plötsligt släppte alla spänningar för Sanna Nielsen, 29.

När hon klev av scenen efter sin första repetition på Eurovision-scenen i Köpenhamn kunde hon inte hålla tårarna borta.

– Ja, det kom lite tårar. Det var en spärr som släppte, att nu är man här. Bara att få komma ner från scenen och bli mottagen av så mycket kramar och alla är så positiva, det blir lite så där: shit vad har hänt? Hela den här resan är helt underbar, säger hon.

Vill få bort väggen

– Det var ingen press, ingen jobbig känsla. Jag är bara lycklig över att vara här.

Men om Christer Björkman är nöjd med Sannas insats är han betydligt mer kritisk mot den danska produktionen.

Nu kräver han att man ändrar stora delar av ljussättningen i Sanna Nielsens nummer.

Främst handlar det om den gigantiska LED-vägg som sträcker sig över hela scenen.

– Vi vill inte ha den där LED-väggen alls. Vi vill inte behöva förhålla oss till det ljuset utan vi vill vara kvar inne i Sannas värld, säger han.

Beredd att slåss

Flera gånger under repetitionen syns Sanna Nielsen bara som en liten prick på tv-skärmarna medan bildproducenten väljer tv-bilder som visar upp hela arenan.

– Vi ligger ju så tidigt i startfältet och det känns som att de fortfarande vill säga: titta så mycket vi har, titta vad fint. Det får de gärna göra, men inte just i vår låt. De måste släcka LED-väggen, det har vi sagt till dem. Vi får se hur det ser ut på nästa rep men om det visar sig att det fortfarande är en tvistefråga på fredag då blir det hardcore för det kommer vi slåss för, säger Christer Björkman.

1 av 6
Sanna – eller Sanne?

Dagens med Torbjörn Ek

… felstavning:

Sanna Nielsen heter plötsligt Sanne med E i det officiella programmet. Är danskarna ute efter att Undo hennes chanser?

… svenskar:

Ryska Tolmachevy Sisters har svensk hjälp med sången. Kören består av Jenny Tärneberg, Anna Nilsson och Anna Strandberg Andersson, med hjälp av portugisiska artisten Rui Andrade.

… knäppa presskonferens-fråga:

Sanna får frågan från en fan-journalist: ”Eftersom du älskar Carola så mycket, kommer du överväga att använda en fläkt på scenen du också?”

Svaret: ”Om jag haft långt hår så kanske.”

… färdmedel:

Studiomannen Henric von Zweigbergk har tagit med sig en el-cykel över sundet för att ta sig fram i arenan och presscentret.

… diva:

Det var längre kö till låtskrivaren, producenten och Eurovision-profilen Filip Kirkorov än till de ryska tvillingarna Tolmachevy efter presskonferensen. Självklart dolde han sig bakom solbrillor.