2 177 bidrag till Melodifestivalen

I våras avslutades Melodifestivalen med en kamp om segern mellan Sanna Nielsen och Ace Wilder. Men kritiken var hård mot hur SVT arrangerade ­schlagern. Nu finns en plan för hur Melodifestivalen ska få ett lyft. Samtidigt fortsätter jakten på nästa års tävlingsbidrag. På torsdag nästa vecka ska alla låtskrivare och artister som vill ­vara med i tävlingen ha skickat in sina låtar.
NÖJE

Nu har anmälningstiden gått ut till Melodifestivalen 2015. Exekutive producenten Christer Björkman kunde räkna in 2 177 bidrag när dörren för medverkan nu har stängts.

Det är det lägsta antalet bidrag som skickats in till tävlingen sedan 2002. Men Christer Björkman är nöjd.

"Antalet inskickade bidrag i år är lägre än tidigare. Vi är glada att låtskrivarna har lyssnat på oss när vi bett dem att gallra hårt", säger han i ett pressmeddelande.

1 733 låtar har skickats in till ordinarie tävling och 444 till allmänhetens tävling, det vill säga kanalen för icke etablerade låtskrivare som tävlar om en plats i festivalen.

En artist är redan klar för Melodifestivalen 2015 och det är Kalle Johansson som vann Sveriges Radios talangjakt "Svensktoppen nästa" i augusti.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM