De leder Melodifestivalen 2015

Komikern och schlagerstjärnan tar över stafettpinnen

NÖJE

Efter årets kritikstorm.

Nu tar Robin Paulsson och Sanna Nielsen över stafettpinnen som programledare för Melodifestivalen 2015.

– Ja, ja gråter, säger Sanna Nielsen under en presskonferens.

Årets upplaga av Melodifestivalen kritiserades hårt av både tittare och tv-kritiker.

Samtidigt som programledarduon Anders Jansson, 46, och Nour El Refai, 26, fick ett svalt mottagande av tv-tittarna tvingades SVT, som valde att satsa på humor, stå till svars för manusinnehållet.

Inför nästa års turné har Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen, sagt att de ville satsa på att förnya sig med de nya programledarna.

Och det stavas programledaren Robin Paulsson och artisten Sanna Nielsen. Duon presenterades under en presskonferens på måndagsförmiddagen. 

”Vi har klickat”

Robin Paulsson har varit aktuell som programledare för Melodifestivalen i flera år men först nu fungerade det rent schemamässigt. Förra året var han tänkt tillsammans med komikern Björn Gustafsson och artisten Molly Sandén, men då kom en stand up-turné i vägen.

– Jag fick frågan om i år tidigt i somras och när jag fick höra vem det var tänkt att jag skulle göra det med så kändes det som att ja, man ska göra det här någon gång och det kändes bra med Sanna. Hon har varit gäst i mitt program två gånger och vi har klickat, säger Paulsson till Nöjesbladet.

Programledarveteranen, som har egna programmet ”Robins” i SVT, är beredd på arbetet som kommer att bli efter förra årets kritikstorm.

– Jo, det är ju ett program som många har en åsikt om. Jag tänker att det är helt omöjligt göra alla nöjda. Man måste göra sin grej och göra det så bra som möjligt, säger han.

”Pulsen gick upp”

Förra årets vinnare Sanna Nielsen säger att mod var något som fick henne att ställa upp.

– Det kan man verkligen säga, den senaste tiden i mitt liv har jag haft en förkärlek till att bara slänga mig ut och göra saker jag absolut inte vet något om, säger hon.

Under programledaravslöjandet blir Sanna Nielsen tårögd.

– Ja, jag gråter, säger hon och skrattar.

Tårar, Sanna?

– Ja, den var väl fin. Jag vet inte vad som hände, det är strålkastarljuset, det är något som händer då.

Vad kände du?

– Vi stod där bak, pulsen gick upp, nu ska man utmana sig själv i det här liksom. Det var bara härligt. Man ville bara springa ut.

Hintat tidigare år

Sanna Nielsen fick frågan tidigt i somras under en semestervecka i Grekland. Redan för några år sedan hintade hon till Christer Björkman om att hon drömt om att leda Melodifestivalen. Då avfärdade Björkman hennes förslag, men efter Eurovision song contest i maj ändrade han sig.

– Det var många år sedan och nu fick jag det tillslut. Jag har haft en liten dröm om att leda Melodifestivalen, säger hon.

Hennes största utmaning blir att just programleda.

– Jag vet inte hur det går till, men det jag kan är Melodifestivalen, att stå på scenen, titta in i kameran och prata till min publik. De elementen finns där.

Christer Björkman tror att den nya duon, som precis påbörjat arbetet, kan luta sig emot varandra.

Känner ni press inför nästa år?

– Vi känner alltid en press att göra saker och ting bättre, oavsett om det varit hyllat eller inte hyllat. Den pressen finns varje år. Sedan ska man ju veta att det finns en fantastisk energi i att komma från ett år som fick en del kritik, vi vill att alla ska vara nöjda, säger han.