Filippa Bark blir sidekick i årets Melodifestivalen

”Hon är en kaxig underdog”

1 av 5
NÖJE

Stockholm (TT). Komikern Sissela Benn, eller närmare bestämt hennes rollfigur Filippa Bark, blir sidekick till programledarna i Melodifestivalen.

– Filippa är lite som en praktikant i sammanhanget, säger Sissela Benn till TT, medveten om att hennes säregna humor kanske inte går hem i alla läger.

På senare tid har hon varit såväl sommarvikarie i P1:s ”Godmorgon, världen!” som prisutdelare och presentatör på Kristallen och Guldbaggegalan. Filippa Bark medverkar i allt större sammanhang, men vad är det som fungerar så bra med rollfiguren?

Sissela Benn skrattar först till när hon får frågan men blir sedan tyst. En stunds funderande senare:

– Jag tror att man gillar att hon är en kaxig underdog. Filippa är en förlorare, men hon vägrar acceptera det.

”Går inte blidka alla”

Sedan tidigare är det klart att Robin Paulsson och Sanna Nielsen programleder Melodifestivalen, och de har själva sagt att de vill kunna balansera mellan ett seriöst och ett mer uppsluppet, spontant, tonläge. Att Filippa Bark är stadigt förankrad i den senare kategorin är, enligt Sissela Benn, inget problem.

– Det är ju ett underhållningsprogram, så det kan inte bli för mycket kul, säger hon.

Tidigare år har komiker som Nour El Refai och Clara Henry fått blandade reaktioner på sina inslag i programmet, men Sissela Benn räds inte uppgiften.

– Man kan inte ha inställningen att försöka blidka alla. Det viktigaste är att göra saker man själv tycker är kul.

Kan inte tacka nej

Hon medger att hon ibland kan tröttna på att spela Filippa Bark, som hängt med i ett drygt decennium, men Sissela Benn säger också att rollfiguren hela tiden får nya erbjudanden hon inte kan tacka nej till.

– Jag är själv lite feg som person, men genom Filippa har jag kunnat testa olika situationer och genrer.

Utöver Melodifestivalen syns också Sissela Benn i barnprogrammet ”Museet”, som just nu sänds i SVT.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM