Han ska vinna – med spritförbud

Zelmerlöw: ”Tidigare har jag varit bra på att festa”

1 av 5
NÖJE

Här är Måns seger­recept inför lördagen.

Spritförbud.

– Tidigare år när jag har ­varit med så har jag varit väldigt bra på festen, ­säger han.

2007 och 2009 tävlade Måns Zelmerlöw i Melodifestivalen med ”Cara mia” och ”Hope & glory”.

Det blev en tredje och fjärde plats i finalen.

Det blev också för mycket av det goda enligt honom själv – därför skippar han nu alkoholen helt inför delfinalen på lördag.

– Tidigare år när jag har varit med så har jag varit väldigt bra på festen här. Framför allt dagarna innan. Det ska jag försöka hålla mig undan och i stället fokusera på ett bra framträdande, ­säger han.

Han vill inte riskera att något stör framträdandet.

– Jag vill kunna vakna pigg och utvilad och framför allt känslan av att känna mig proffsig, säger han.

”Käkar bara kvarg”

Förutom spritförbudet tränar han som aldrig förr. Men han beskriver sig som en ”periodare” när det kommer till träningen.

– Jag går in i träningsperioder och käkar bara kvarg och bär i princip. Jag har svårt att hitta ett mellanting, lagom med träning och lagom med kost. Det är allt eller inget. Så efter mellon kommer säkert en period då jag bara ligger i soffan och äter lösgodis. Det är nog bra för kroppen tänker jag.

Han har tränat i princip varje dag sen november.

– Jag kom hem från Los Angeles och Sydafrika och vägde nio kilo för mycket. Jag vägde 85 och vill väga 76. I förra veckan var första gången när jag var nere på riktigt på 76 igen. Det känns bra, säger han.

”Mycket svårare”

Samtidigt är träningen också viktig för att han ska orka sjunga bidraget ”Heroes”.

– Jag märker ju på sången att jag sjunger mycket bättre också, säger han.

Det är den röstmässigt svåraste låten Zelmerlöw ställt upp med i tävlingen. När han fick ­låten tvivlade låtskrivarna på om han skulle klara av att sjunga den.

– Det är mer start och stopp och ner och upp. Så den är mycket svårare, men jag vill ju tro att jag blivit en bättre sångare så att jag fixar det, säger han.

”Effekten är snygg”

Under låten interagerar han mot en projektion på scen.

– Vi har en vägg på scen där vi projicerar saker, det vi projicerar kommer jag agera mot. Förhoppningsvis kommer det se väldigt verklighetstroget ut. Jag tycker att det är väldigt coolt, ­effekten är väldigt snygg och oväntad, säger han.

Men problemen har varit många med effekten.

– Det är datorer och projektorer som krånglar och tajmingmässigt har det helt plötsligt ­fallit ur tempo och så, säger han.