Svenning: ”Därför rökte jag på”

Talar ut i öppet brev

1 av 4
Linus Svenning.
NÖJE

Linus Svenning har erkänt ringa narkotikabrott och accepterat ett strafföreläggande.

Nu berättar han själv om när han åkte fast med cannabis i kroppen under Melodifestivalen.

”Som ni vet har jag gjort en del misstag. Men de flesta gångerna har jag gjort det för att rädda mitt eget liv”, skriver han.

Under onsdagen avslöjade Nöjesbladet att Linus Svenning greps misstänkt för narkotikabrott under en efterfest till Melodifestivalens Andra chansen i Helsingborg.

Svenning erkände i förhör och tester visade även att han hade cannabis i kroppen. Artisten har accepterat ett strafföreläggande och åklagaren yrkar enligt stämningsansökan att Svenning ska dömas till dagsböter på 1 500 kronor.

Skrev öppet brev

Senare under onsdagen valde Svenning att skriva ett öppet brev på sin Facebooksida där han understryker att han inte var påverkad under Andra chansens repetitioner, sändning eller efterfest.

”Vill också berätta för er varför jag visade positivt. Har haft svåra sömnproblem i över 4 år, någon vecka innan efterfesten i Helsingborg blev det helt enkelt för mycket för mig, jag 'rökte på' för att kunna somna. Det var antingen det eller ta tunga sömntabletter vilket jag hatar”, skriver han.

Genomgår behandling

Linus Svenning kommenterar den behandling han gått igenom i New York och uppger att den fungerat bra.

”Mår så sjukt mycket bättre och kan somna utan något medel alls, det är såhär jag kommer leva mitt liv nu, må bra och somna gott utan att ta till substanser. Har inte känt mig såhär levande och glad på jag vet inte hur långt tid”, skriver han.

I Facebookinlägget skriver Svenning även att han inte tänker ge några ytterligare kommentarer.

”Som ni vet har jag gjort en del misstag. Men dom flesta gångerna har jag gjort det för att rädda mitt eget liv. Ni som har självmordstankar varje natt, eller haft det, förstår mig säkert, och jag hoppas ni alla fortsätter att lyssna på min musik, för den kommer ifrån mitt hjärta”, skriver han.