Svenning avbokas igen efter återfallet

Efter återfallet - arrangörerna flyr Linus Svenning

1 av 4 | Foto: CAROLINA BYRMO
Linus Svenning.
NÖJE

Linus Svenning, 25, togs av polis för droger på Melodifestivalens efterfest i mars.

Nu flyr konsertarrangörerna schlagerstjärnan.

I förra veckan valde  Svennings hemkommun Hörby i Skåne att ställa in hans spelning vid Hörby Kulturkalas. Han bokades också av Karlshamns traditionella drogfria  skolavslutningskonsert i Bellevueparken.

Nu ställer även Euro Floor Ball Tour i Göransson arena in hans bokning.

– Det här är ett evenemang som riktar sig till barn och ungdomar och då funkar det inte att ha en artist som använder droger. För oss är det självklart, jag lägger inga personliga värderingar i om folk använder droger. Men i de miljöer vi rör oss tar vi totalt avstånd, det är nolltolerans mot droger. Sedan hoppas jag att han får den vård han behöver, säger Fredrik Granting,  vd för Göransson arena, till Gefle Dagblad.

”Rökte en joint”

Det var under efterfesten på Andra chansen i Helsingborg som han testades positivt för cannabis, först i ett snabbtest direkt på plats, och senare även i en rättskemisk undersökning från Rättsmedicinalverket.

I förhöret med polisen hävdar Svenning att han rökt en joint i en ort utanför Malmö två veckor före Andra chansen, men godtar samtidigt ett strafföreläggande. I stämningsansökan yrkar åklagaren på att han ska dömas till dagsböter på 1500 kronor utan huvudförhandling.

Linus befinner sig just nu i Los Angeles för att skriva musik.