”Jag har aldrig varit mer säker”

Anna Book om samarbetet med succéförfattaren

1 av 3
Camillas Läckberg har skrivit texten till bidraget som framförs av Anna Book.
NÖJE

Anna Book går för final.

Samarbetet med ­Camilla Läckberg har givit veteranen seger­vittring.

– Så säker som jag är i mig själv i dag, så säkert har jag aldrig varit, säger hon.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 41, sms:ade från Brasilien: ”Självklart skriver jag en svensk text till dig.”.

Då var Anna Books, 45, medverkan redan klar - men veteranen ville få låttexten omskriven och Läckberg var hennes första­handsval.

– Hon började jobba på en gång och ­hade ett väldigt bra ­utdrag av texten, men jag kände ­inte att vi var helt hemma. Jag ville plocka in lite mer av mig i den och få fram budskapet. Och det var hon helt med på, hon är väldigt skarp den tjejen, säger ­Anna Book.

”Jag reser mig alltid”

Resultatet blev bidraget ”Himmel för två”.

– Det är en låt som lyfter att man ska inse att man är älskad och att man ska ­kunna komma precis som man är, stå för det och aldrig ändra sig själv för någon annan. Jag säger som i låten, jag kan ha varit nere för räkning, men jag reser mig alltid upp igen, ­säger hon.

Nästa år är det 30 år ­sedan Anna Book ställde upp i Melodifestivalen med ”ABC” - och hon går för seger. Även om oddsen, som presenterades från Unibet direkt efter presskonferensen, ligger på 51.00 tror hon starkt på sin låt.

– Ja, det ska jag säga, jag har en jävligt bra låt. Det är den bästa jag någonsin tävlat med, säger hon.

För snäll ibland

Och låtens budskap kan hon applicera på sig själv.

– Jag har alltid varit mig själv men ibland för snäll och fogat mig efter andras åsikter. Men de senaste tio åren har det bara varit ”my way or the highway”. Så ­säker som jag är i mig själv i dag, så säker har jag a­ldrig varit.