Måns och Petra leder Eurovision Song Contest

NÖJE

Precis som väntat programleder Petra Mede och Måns Zelmerlöw Eurovision.

Det gick SVT ut med i dag.

– Det känns jättebra. Man har verkligen längtat till den här dagen då man äntligen får prata om det, säger Måns Zelmerlöw.

Presskonferensen i Globen bjöd inte på några överraskningar. Som tidigare avslöjats blir det Petra Mede, 45 och Måns Zelmerlöw, 29, som leder Eurovision Song Contest 2016.

– Det känns jättebra. Man har verkligen längtat till den här dagen då man äntligen får prata om det. Även om det känts som att alla har vetat om det, säger Måns Zelmerlöw till Nöjesbladet.

Petra Mede blir därmed den första programledaren på 42 år att programleda Eurovision Song Contest två gånger.

– Det är ju otroligt roligt, och jag är väldigt hedrad att ni frågade igen. Man gör mycket fel i livet, men i bland gör man rätt. Det vore ganska förmätet av mig att komma med tips till Måns som vunnit hela skiten och lett Allsång på Skansen med bravur. Vi är ganska nöjda med varandra, sa hon under presskonferensen.

”Once in a lifetime”

Även Måns Zelmerlöw är ett rutinerat namn i Eurovisonsammanhang. Han har både programlett Melodifestivalen och vann som bekant hela Eurovision i år.

– För mig var det självklart. Det är en ”once in a lifetime”-grej, säger Måns Zelmerlöw till Nöjesbladet.

– För mig, var det också självklart. Det här är ju ten times in a lifetime kanske, svarade Petra Mede varpå programledarduon förenades i ett skrattanfall.

Finalen äger rum i Globen den 14 maj 2016.

Gillar du schlager, Mellon och Eurovision? Följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook - få ett roligare Facebookflöde på kuppen

Frasse Levinsson