Charlotte Perrelli: ”Jag har rätten på min sida”

1 av 3
NÖJE

Charlotte Perrelli får inte vara programledare för ”Melodifestivalen”.

Orsaken är SVT:s avtalsmiss.

– Jag hade kunnat gå vidare med det här om jag hade velat, säger hon.

Charlotte Perrelli skulle ha varit programledare för ”Melodifestivalens” deltävling i Malmö tillsammans med Gina Dirawi. Men i dag kom beskedet att hon petas pågrund av SVT:s avtalsmiss.

– De har gjort en klumpig fadäs helt enkelt och då fungerar det inte att jag gör programledarrollen. Utan vi har fått skriva om avtalet och jag har fått en ny roll så att säga, säger Charlotte Perrelli.

Hur känns det?

– Nu känns det jättebra, för nu får jag göra ännu mer av det jag egentligen ska göra. Nu får jag ju syssla med bara artisteriet och får dessutom mer utrymme. Det kommer inte bli stor skillnad. Jag kommer inte att stå vid sidan av Gina och säga hej och välkomna. Jag skulle också ha gjort tre eller fyra påor som ryker.

”Jag har mitt på det torra”

Turerna kring hennes medverkan i Melodifestivalen på lördag ska tas upp i programmet.

– Det är inte en så stor deal för mig som det låter för alla andra. Det känns som att världen håller på att stanna lite grann men så är det inte för mig. Utan som kompensation kommer vi göra så att jag gör lite mer egna grejer. Och på grund av alla de här turerna kommer det bli ganska mycket roliga hintar om det också. Så för mig känns det inte något jobbigt alls, säger hon.

Trots att det alltså är SVT:s fel som stoppar hennes medverkan som programledare känner Charlotte Perrelli inget agg mot tv-kanalen.

– Absolut inte, jag har mitt på det torra. Jag har ju ett avtal och har kollat det här med advokat så jag vet ju att jag har rätten på min sida, vilket SVT också vet.

Det ska inte ha funnits någon konflikt.

– De är otroligt tacksamma och glada att jag är tillmötesgående och inte strider för det här. Jag hade kunnat gå vidare med det här om jag hade velat. Men det är inte intressant för mig att bråka utan nu har vi hittat en form som fungerar jättebra. Det blir inte så stor skillnad tror jag. Folk kommer definitivt inte uppleva att jag inte är med i tv, säger Charlotte Perrelli.

”Varför ska jag bära hundhuvudet?”

När tog du kontakt med advokater?

– När vi skrev avtalet, jag visste redan då för länge sedan att det här är ett avtal som gäller. Annars hade man kanske inte vågat skriva avtal mot stora jättar som SVT. Men vi har även kollat avtalet efter hand.

Charlotte Perrelli berättar att hon var misstänksam mot den aktuella reklamkampanjen.

– Jo, men det var därför jag tog upp det. Jag samarbetar med flera företag och visste att den här kampanjen skulle gå ut och det var därför vi var så enormt tydliga.

Var det viktigt att SVT var tydliga med att de hade gjort fel?
– Ja, absolut, varför ska jag bära hundhuvudet för något jag inte har gjort? Det finns ju ingen anledning, säger hon.

Fyll ditt Facebookflöde med glitter, glamour och schlager - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook för bästa kollen på Melodifestivalen