Frans har lämnat Zlatan bakom sig

Slog igenom som sexåring – nu debuterar han i Melodifestivalen

1 av 7
NÖJE

GÄVLE. Vännernas stöd gör honom trygg.

Nu lämnar Frans Jeppsson Wall "Zlatan-Frans" bakom sig.

– Det är därför jag går in i det här så lugnt. För att jag vet att inget kommer att förändras, säger han.

Han slog igenom från ingenstans när han var sju år gammal.

Med ”Who's da man”, en hyllningslåt till Zlatan inför fotbolls-VM 2006, fick Frans Jeppsson Wall uppträda på stora scener som ”Allsång på Skansen” i SVT.

Tio efter efter superhiten är Frans Jeppsson Wall, 17, tillbaka, men ”Zlatan-Frans” är han redo att lämna bakom sig.

– Jag var så liten, så jag minns inte så mycket av det. Jag minns bättre genom alla videos, men jag visste knappt vad jag gjorde för att vara helt ärlig. Det är inte förrän nu jag inser hur stort det var, säger han.

Årets mest sålda singel

Låten låg på hitlistan i totalt 19 veckor och blev den mest köpta singeln det året.

– Jag är ju stolt, det är kul att ha varit med om. Men jag har hört den låten några gånger om man säger så, ha ha. Det finns de som älskar att sjunga på den, på fester har det varit lite småstörigt. Man växer ifrån den helt enkelt, säger han.

– Jag levde ju inte i någon "Zlatan-bubbla" från det att jag var sju, så det har inte varit på det sättet. Men det är nu folk förstår att det är jag. Lite "just ja, det är han. Är inte han sex år?" ha ha.

”Känns tryggt och skönt”

Med "If I were sorry" vill han att vi ska få lära känna den riktiga Frans. Med hjälp av vännerna håller han nerverna i shack och fötterna på jorden.

– Jag går tillbaka till skolan på måndag. Ingenting kommer förändras riktigt, jag har så jävla sköna kompisar. De är många och de är nära, för dem spelar inte det här någon roll, säger han.

– Det känns tryggt och skönt. Det är därför jag går in i det här så lugnt, jag vet att jag har mina kompisar. Det finns dem som beter sig annorlunda, som ser mig som karaktären "Mello-Frans", men jag tar det positivt. Så länge jag har mina kompisar så känns det inte jobbigt.