Frans låt i Melodifestivalen utreds för plagiat

”Låtarna är otroligt lika varandra”

1 av 7
NÖJE

Frans gjorde succé med sin låt ”If I were sorry” i Melodifestivalen.

Nu anklagas han för plagiat – många hävdar att den låter som Matt Simons ”Catch & release”.

– Låtarna är otroligt lika varandra. Det kan vi konstatera, sen vad det betyder, det vågar jag inte ens gå in på, säger Henrik Nyström, general manager för Pias Recordings i Norden, till Expressen.

På lördag tävlar Frans Jeppsson-Wall i Melodifestivalens final i Stockholm.

Redan under deltävlingen i Gävle hörde flera läsare av sig till Aftonbladet och menade att hans låt ”If I were sorry” hade stora likheter med Matt Simons låt ”Catch & release”.

Många har även hört av sig till Matt Simons skivbolag Pias Recordings, vars huvudkontor i London nu utreder plagiat, enligt Expressen.

– Jag har bara hunnit lyssna snabbt en gång men kan konstatera ganska snabbt att likheterna är slående. Vi håller på att undersöka saken vidare nu, säger Henrik Nyström, general manager för Pias i Norden till tidningen.

Stor hit i Tyskland

Artisten Matt Simon släppte ”Catch & release” själv 2014, men låten fångades upp av skivbolaget. Den blev en stor hit i flera länder, bland annat Tyskland.

Frans presskontakt på Sony music, Tove Blum, vill inte kommentera händelsen, men skriver i ett sms till Expressen att hennes personliga åsikt är att låtarna inte är lika.

ARTIKELN HANDLAR OM