Oron växer för norska artistens hälsa

”Är en väldigt påfrestande situation”

1 av 2
NÖJE

Hon har ställt in alla intervjuer och presskonferenser på grund av mental ohälsa.

Nu växer oron för hur norska Agnete ska klara av att tävla i Eurovision.

– Hon måste i princip ha någon som håller henne i handen hela tiden, säger en källa i produktionen.

Den norska delegationen försöker hålla skenet uppe.

Men bakom kulisserna ligger oron tung kring Norges artist Agnete Johnsen, 21, som ställt in alla presskonferenser och intervjuer på grund av sin mentala ohälsa.

Hon har tidigare berättat för VG att hon utreds för bipolär sjukdom.

– I många år har jag kämpat mentalt på det sätt att jag inte klarar av att styra tankarna som jag vill. Jag klarar inte av att tänka positivt och går typ ner i källaren. Allt blir negativt liksom. Ett helvete helt enkelt, sa hon till VG då.

Avbokat allt

Under sin vistelse i Stockholm har Agnete hållit sig undan offentligheten och bara deltagit i sina schemalagda repetitioner på Globens scen. Samtliga övriga framträdanden har avbokats, inklusive så väl två presskonferenser, det obligatoriska röda mattan-framträdandet under tävlingens invigning och samtliga intervjuer.

I stället har Agnetes låtskrivare, kör och dansare intygat att Agnete mår bra så länge hon får fokusera på att bara stå på scenen framträda.

– Hennes mående går upp och ner men nu är hon laddad och fokuserad, säger den norska delegationschefen Stig Karlsen.

– Vid sidan av repen vilar hon, ser tv-serier, går ut i solen och lägger sitt pussel med 2 000 bitar som hon är väldigt glad i.

Han utropade Agnete till möjlig vinnare på lördag.

– Jag tycker att jag såg en vinnare. Hon säger varje dag att hon ska vinna Eurovision,  sa han efter ett av Agnetes rep förra veckan.

”Väldigt påfrestande”

Men källor i produktionen ger en annan bild av läget bakom scenen.

– Hon måste i princip ha någon som håller henne i handen hela tiden ända tills hon står på scenen. Det här är en väldigt påfrestande situation, säger en person med god insyn.

Det tillbakavisas av Stig Karlsen vid norska delegationen.

– Det stämmer inte, hon har inte haft behov av den typen av stöttning.

Under tisdagen slog dock teamet kring Agnete en skyddsring runt artisten. ”Vi har också fått besked från Agnetes management att det inte kommer vara möjligt att göra intervjuer med hennes familj eller vänner som är på plats i Stockholm”, meddelades alla norska journalister som ackrediterats till tävlingen i ett mejl från norska tv-kanalen NRK enligt VG.

– Vi kan inte styra journalistiken men det är ett önskemål från familjen. Detta är en privatsak, säger Stig Karlsen.

Under onsdagen genomförde Agnete två genrep i Globen och kommer enligt Stig Karlsen att kunna sjunga vid finalen med om hon går vidare.