PRESENTERAS AV

Charlotte Perrellis krasch: ”Jag ville lägga av”

”Jag satt hemma och bölade och bölade”

1 av 4
NÖJE

Charlotte Perrelli, 42, ville lägga ner sin karriär.

Då gick hon tillbaka till kärnan i musiken - och hittade gnistan igen.

– Jag har suttit hemma och bölat och bölat, det har varit som terapi, säger hon.

I våras kraschade Charlotte Perrelli totalt.

Artisten, som jobbat i branschen sedan tonåren, tappade plötsligt glädjen och kärleken till musiken. Under samma period som hon petades som programledare för Melodifestivalen 2016 och i stället blev gästartist försvann gnistan helt.

– Jag lessnade och var på väg att lägga av med musiken under våren och sommaren. Jag tyckte inte att det var kul längre. Där hamnar man ibland, jag hittade en passion och tyckte inte att det var kul längre. Arbetet är som ett förhållande, man får ingenting gratis. Man måste investera för att det ska ge någonting tillbaka, säger hon.

”Det är självutlämnande”

Hon övervägde till och med att byta yrke.

– Jag hade ingen passion kvar. Jag tänkte: ska jag utbilda mig till nagelskulptris eller vad ska jag göra? Jag var över 40 och hade ingen passion för det jag höll på med längre.

Till slut bytte hon taktik och metod för att hitta gnistan igen.

– Jag plockade fram gitarren, jag började skriva och kände någonstans på vägen att…det här ju här det ligger. Det är ju här glädjen finns. Plötsligt kände jag: vad det är roligt med musik. Något väcktes i mig som jag hade glömt bort. Jag har suttit hemma och bölat och bölat, säger hon.

Känslokaoset mynnade ut en skiva och i Melodifestivalenbidraget ”Mitt liv”, som hon skrivit tillsammans med Lars Hägglund.

”Man får kanske svar”

Texterna är ärligare än någonsin.

– För första gången på länge känner jag att jag har något att säga. Det är självutlämnande, min man Anders har inte orkat lyssna på det. Det är så jobbigt, det är så tunga grejer, det är så självutlämnande. Det handlar om mitt liv, säger hon.

Hon tror att de nya texterna kan förvåna många.

– Jag tror att många kommer känna igen sig, men jag tror också att många kommer känna ”var det så det var? Det förstod vi aldrig”. Man får kanske svar på saker man ifrågasatt under årens lopp. Det här är jag, det är ingen sköld någonstans, take it or leave it. Jag står upp för det i dag.

Charlotte Perrelli tävlar i Göteborg den 4 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM