Tommy Nilssons namnbyte – en chokladkupp

”Jag är 52 år, och ska släppa en platta – vad fan ska jag göra?”

I går bytte Tommy Nilsson namn till Black.

I dag avslöjar han att allting var en pr-kupp – för choklad.

– Jag är 52 år, och ska släppa en platta – vad fan ska jag göra? säger Tommy ”Black” Nilsson till Nöjesbladet.

Han lanserade hemsidan blacktheartist.se i går med orden "Det har varit otaliga ballader genom åren. Jag är ballad-Tommy med hela svenska folket. Ända sedan Easy Action har jag längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer. När jag nu släpper mitt nya mörka album vill jag markera det med ett nytt namn. Därför döper jag om mig till Black. Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare", säger Tommy Nilsson i ett pressmeddelande.

På hemsidan i dag publicerar han en video där han gör reklam för choklad.

"I dag var det meningen att jag skulle göra mitt första framträdande som black. Men jag tänker inte göra det. Jag heter Tommy Nilsson. Och förresten, det finns bara en Black."

”Det är skrämmande”

När Nöjesbladet når Tommy Nilsson är han tagen av uppmärksamheten.

– Hej, Tommy Nilsson, former Black här, säger han och fortsätter:

– Det är helt makalöst hur det fungerar. Jag trodde inte det skulle hända så mycket. Man blir helt skärrad när man ser vad folk skriver. Men Marabou är nog glada.

Han förklarar kuppen med att det är svårt att få uppmärksamhet som en äldre artist.

– Jag är 52 år, och ska släppa en platta – vad fan ska jag göra? Man måste skapa uppmärksamhet på något sätt.

– Det är rätt skrämmande hur det kan gå till på nätet. Man måste vara noga med sin nätetik. Jag tycker absolut inte man ska luras. Jag fick vara i stormens öga i 24 timmar. Hade det varit något allvarligare hade det inte varit kul.

Ångrar du dig?

– Nej, det gör jag faktiskt inte. Jag skulle nästan vilja göra en dokumentär av det här, 24 timmar på nätet. För mig var det en chock.

Hur mycket pengar fick du för samarbetet?

– Det är klart jag fått betalt. Men hur mycket är mellan mig och Marabou. Publiciteten jag fick är värd hur mycket som helst. Nu vet alla att det kommer en ny skiva. Det är värt så himla mycket.

Ingen asienturné

Ulf Ryder, honorär generalkonsul för Sydkorea och tillika Tommys vän, berättade igår för Nöjesbladet att Tommy planerar en Asienturné och utlandslansering.

Så är inte fallet.

– Det är bara påhitt. Jag har ingen aning om vart det kommer ifrån. Jag känner ju honom, säger han.

I går spekulerades det i att Tommy Nilssons namnbyte skulle vara en reklamkampanj för AIK.

Kändisarna kuppade kuppen

I dag publicerade AIK-fansen en låt, ”Paint it black”, med den nygamla artisten Black. Men bakom Black – ligger två superartister: Adam Tensta och Andreas Kleerup.

– Om man ger sig in i kuppleken och nån kuppar ens kupp får man ta det, säger Simon Strand, talesperson för AIK-alliansen, till Expressen.se.

Idén kom i går kväll – och låten spelades in hemma hos Adam Tensta under natten.

– Vi tänkte att det här måste vi göra något av, säger Simon Strand. Vår artist heter som av en händelse också Black. Det är inget man kan ta patent på säger han till Expressen.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN