Guns N’ Roses till Sverige

avJoacim Forsén

Axl Rose återvänder efter krogskandalen 2006 – spelar på Sweden Rock

Foto: AP
Axl Rose och hans Guns N’ Roses spelar för första gången på Sweden Rock festival i sommar.

Akta låren.

Lås in era döttrar.

Nöjesbladet kan i dag avslöja att Guns N’ Roses med Axl Rose­ i spetsen är klara för Sweden Rock i sommar.

Att säga att det blev en del hallaballo senast Guns N’ Roses var i Sverige är dagens tidnings största underdrift.

Då, sommaren 2006, har sångaren Axl Rose, 48, avslutat sin spelning i Globen, roat sig på Stockholms krogar och när han rundar av festnatten på Berns Hotell går allt fel.

Skriker könsord

Sångaren skriker könsord och svordomar åt en kvinna, bankar i väggar innan han blir tillsagd av hotellvakten Pascal Håkansson. Axl blir vansinnig, knuffar omkull Pascal och börjar slå honom.

Framför allt, i tumultet på Berns bestämmer sig Axl för att bita ordningsvakten i låret. Pascal förs till sjukhus, Axl grips av polisen och en lång rad amerikanska mediejättar rapporterar om skandalincidenten i Sverige.

Nu är det alltså dags för ett nytt Sverigebesök. Enligt Nöjesbladets källor är det klart att Guns N’ Roses blir ett av de stora dragplåstren till årets Sweden Rock festival.

Spelningen kommer enligt Nöjesbladets uppgifter vara en del i en festivalturné i Europa. Mycket talar också för att besöket i Sölvesborg blir det enda i Skandinavien.

Första spelningen

På Sweden Rock festival vill man inte kommentera uppgifterna om att de för första gången i hårdrocksfestivalens historia bokat Guns N’ Roses.

– Vi kommentarer aldrig bandsläpp innan vi går ut med dem. Vi hoppas kunna gå ut med ett par stora namn mot slutet av veckan, säger festivalens presschef Martin Forssman.

Sweden Rock festival pågår mellan den 9 och 12 juni och bland hittills bekräftade namn märks bland andra Slayer, Danzig, D-A-D, Bachman & Turner och W.A.S.P.