Trots smärtan spelar han igen

MUSIK

Hammerfall-stjärnans arm fungerar äntligen efter olyckan förra året

Han sträcker upp den läkta armen i triumf, och vevar loss några kraftackord på gitarren.

Hammerfalls Oscar Dronjak är tillbaka efter sin svåra motorcykelolycka. Nu skriver han låtar till bandets nya platta som börjar spelas in den 4 september.

Foto: HAR FORTFARANDE ONT "Men det kan jag leva med så länge jag kan rocka", säger Hammerfalls gitarrist Oscar Dronjak som för ett år sedan skadade sig i en mc-olycka. Foto : ROGER LUNDSTEN

Oscar Dronjak är glad igen. De senaste veckorna har han avlossat nya tunga låtexplosioner som "Hammer of justice" och "Night of the 21st century" från gitarren, med sikte på det nya album Hammerfall ska spela in i Danmark.

- Det känns förstås otroligt skönt. Nu är jag riktigt tänd, säger en lättad Oscar.

Förra sommaren körde Oscar Dronjak i hög fart sin Harley-Davidson in i en nästan stillastående bil och skadade vänsterarmen svårt: över- och underarmsbrott, krossad armbåge och skärsår. Efter en operation skulle han vara återställd efter en månad, sa doktorn.

Så blev det inte.

Tog längre tid

- Läkningsprocessen har tagit mycket längre tid än så. Jag har ont fortfarande och kan inte röra armen riktigt som förr, konstaterar Oscar sammanbitet.

Med den stora positiva nyheten är att han nu kan spela gitarr som vanligt igen.

- Det har tagit lång tid att komma till den punkten. I flera månader smärtade det efter att jag spelat i bara fem-tio minuter. Det troliga är väl att armen aldrig blir riktigt bra igen.

Nytt album

Men så länge han kan rocka, kan han leva med det, menar gitarristen.

Den 4 september går Hammerfall in i studion för att göra ett album som beräknas att släppas den 9 mars nästa år. De jobbar återigen med Helloween- och Blind Guardian-producenten Charlie Bauerfield.

- Det ser ut att bli lite långsammare och tyngre. En låt är åtta-nio minuter lång. Sedan blir det turné igen. Jag tränar upp armen på gym för att orka, berättar Oscar.

Olyckan skedde den 10 augusti 2003. Samma datum året innan fick bandets sångare Joacim Cans ansiktet sönderskuret av en galen människa på en pub.

- Den 10 augusti i år lär alla i bandet ta det väldigt lugnt, säger Oscar Dronjak om Hammerfalls stora otursdag.

Jörgen Holmstedt