Corey Taylor om Jordisons avhopp

MUSIK

”Vi försöker skydda honom”

1 av 5 | Foto: Frontmannen Corey ”The Sickness” Taylor. Slipknot spelade i Sverige senast sommaren 2013.

Slipknots sångare Corey Taylor bryter tystnaden kring Joey Jordisons plötsliga avhopp.

Men det lär inte stilla fansens nyfikenhet.

– Jag kan bekräfta att vi har gått skilda vägar, säger han.

Det var i slutet av förra veckan som trummisen Joey Jordison, som varit en del av Slipknot sedan 1995, oväntat valde att lämna det framgångsrika hårdrocksbandet.

I en intervju med radiostationen 93x i Minneapolis, USA, bryter bandet genom sångaren Corey Taylor tystnaden kring avhoppet.

”Mycket som händer”

– Jag kan inte riktigt prata om det just nu. Det är fortfarande så färskt och det är mycket som händer bakom kulisserna, så jag kan inte säga särskilt mycket om det, menar han.

Han bekräftar dock att uppgifterna, som lades ut på bandets officiella hemsida, stämmer – och antyder att processen är komplicerad.

– Jag kan bekräfta att vi har gått skilda vägar och så fort vi kan säga mer kommer vi att göra det, men vi försöker skydda honom, skydda oss, försäkra oss om att vi gör allting rätt för det är vad vi förväntar oss av oss själva och fansen, säger han kryptiskt.

Samtidigt manar han bandets fans till tålamod.

”Det suger”

– Jag vet att fansen vrider sig på nålar, det är bara det att vi inte riktigt kan säga något just nu. Det suger för dem och det suger för oss för vi har alltid varit stolta över att vara öppna och ärliga mot alla.

Hittills har ”personliga skäl” angetts som orsak till Joey Jordisons avhopp.

I uttalandet på hemsidan skriver de att nytt material ska släppas under 2014. Det blir i så fall det första sedan albumet ”All hope is gone” 2008, som släpptes två år före basisten Paul Grays död.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hårdrock