Zayn Malik ställer in – på grund av ångest

MUSIK

Skulle haft sin första stora soloshow i Storbritannien

1 av 3 | Foto: Zayn Malik

Den före detta ”One direction”-medlemmen Zayn Malik ställde in sin konsert på Capital FM:s Summertime Ball i London i sista sekund på lördagskvällen.

Zayn Malik skulle ha uppträtt inför 80 000 människor.

– På grund av evenemangets storlek har jag upplevt en värre ångest än jag gjort under hela min karriär, skriver han på Twitter.

Zayn Malik var ett av de största namnen som skulle ha uppträtt i kväll på den årliga mini-festivalen Summertime Ball i London.

Strax efter klockan 22 på kvällen kom beskedet att artisten tvingas ställa in.

– De sa från scenen att han ställer in på grund av akut oförutsedd sjukdom, säger Frida Söderlund, Nöjesbladets reporter på plats.

Inte långt efter kom Zayn Maliks egna förklaring.

”Jag flög till Storbritannien i går kväll för att uppträda i mitt hemland framför min familj, mina vänner och framförallt mina UK-fans. Tyvärr har jag drabbats av ångest de senaste månaderna i samband med liveuppträdanden. På grund av evenemangets storlek har jag upplevt en värre ångest än jag gjort under hela min karriär”, skriver han på Twitter.

Många lämnade arenan

Kvällens uppträdande skulle ha blivit Zayn Maliks första stora solokonsert i Storbritannien.

”Jag är verkligen ledsen, men jag vill vara ärlig mot alla som tålmodigt har väntat på att se mig. Jag lovar att göra mitt bästa för att gottgöra alla som jag svek i dag”, skriver stjärnan på Twitter.

När det blev klart att Zayn Malik ställde in började folk gå hem – trots att det var akter kvar.

– Man såg att folk blev besvikna och många lämnade arenan direkt, säger Frida Söderlund.

Tidigare under kvällen uppträdde svenska Zara Larsson, som öppnade med låten ”Lush life”. Hon framförde även ”Never forget you” tillsammans med MNEK.

Får stöd av fansen

Många fans uttrycker nu sitt stöd till Zayn Malik på Twitter.

”Zayn, du har ingenting att oroa dig för... Vi förstår att din hälsa är viktigast” och ”Vila, ät bra, spendera tid med din familj och så hoppas jag att du mår bättre snart. Vi älskar dig”, är två av kommentarerna.

ARTIKELN HANDLAR OM