’Gubbarna ville bara utnyttja en’

MUSIK

Nu toppar Paulina, 24, Europalistor

Startade eget Paulina Starborn tröttnade på musikbranschen och startade ett eget skivbolag.

Hon hade en dröm – men den kvävdes av männen som dominerar musikbranschen.

Så Paulina Starborn satte stopp, startade eget skivbolag och har blivit Europas nya ­popälskling.

– Här i Sverige är det ingen som tror på att jag gjort allt själv, säger hon.

Hon gick in i projekt efter ­projekt.

Paulina Starborn, 24, satsade allt hon hade för att göra sin ­musikdröm till verklighet. Men skivbolagscheferna klappade henne på huvudet, bandmedlemmar gick bakom ryggen och låtskrivare var aldrig seriösa.

– Det var så mycket gubbar som ville göra en till ”stjärna över en natt”. Som lovade guld och gröna skogar. Så jag tröttnade på det till slut. Jag hade gått in i så många projekt och varit seriös, och så slutade det bara med att män ­försökte utnyttja en. Så då sa jag stopp, säger Paulina.

”Folk stampar på varandra”

Kort senare startade Paulina skivbolaget Sugar Pop Records och släppte singeln ”Never gonna let me go”.

– Jag bestämde mig för att göra allt själv. Att kontrollera mina ­egna rättigheter och mitt eget koncept. Tyvärr är det så i den här branschen att folk stampar på varandra för att komma någonstans och tyvärr är det mycket män som har makt över det, säger hon.

Men uppför har det gått. ­Singeln har toppat nedladdningslistan i Ryssland, före världsartister som Rihanna och Jennifer ­Lopez. Nu ska den lanseras i ­Italien och Schweiz och Paulina ska släppa en ny singel i Tunisien.

– Jag bara gapade. Det är jättekul. I Sverige är människor så fyrkantiga. Här får man höra ”vem tror hon att hon försöker vara, någon jäkla Barbie?”. Men kommer man till ett nytt land och får en ny publik, då ser folk det utefter vad det är, säger Paulina.

”De tar mig inte seriöst”

Hon menar att det fortfarande existerar en ”lilla gumman”-attityd i Sverige.

– Jag menar, jag kommer in på ­möten, en blond tjej som ser ut som sexton, en bloggare som kör sin ­Barbie-grej och de tar mig ­inte seriöst.

Före Rihanna

Namn: Paulina Starborn. Ålder: 24. Yrke: Artist, bloggare och entreprenör. Bor: Kungsholmen, Stockholm. Bakgrund: Har setts i tv-program som ”Ung och bortskämd” i SVT och ”Djungelns drottning” på Kanal 5. Aktuell: Med singeln ”Never gonna let me go” som blivit populär ute i Europa. Har flera ­tusen träffar på både svenska och utländska Youtube. Har toppat nedladdningslistan i Ryssland före artister som Rihanna och Jennifer Lopez. Släpper singeln ”Summernights” i Tunisien, planerar ett album, samt skriver på en låt till svenska Melodifestivalen.