Planen: Ark som jokrar

MUSIK

SVT för intensiva samtal med bandet

Jakten på jokrar till Melodifestivalen pågår för fullt.

Ledningens största prioritet: The Ark på startfältet.

-Dialogen mellan The Ark och SVT intensifieras nu när festivalen närmar sig, säger Aftonbladets källor.

Foto: SVT:S dröm Schlager-ledningen har i flera år försök få The Ark att ställa upp. Nu kan drömmen bli sanning.

Efter att SVT i tisdags presenterade 28 av bidragen till 2007 års Melodifestival återstår bara fyra låtar - schlagerfestens jokrar.

De sista platserna till festivalen kantas av ett stort hemlighetsmakeri.

Det hetaste namnet

Men i dag kan vi avslöja ledningens plan. Enligt vad Aftonbladet erfar är glamrockbandet The Ark det hetaste namnet i jakten på ett perfekt startfält - och förhandlingarna är i full gång.

-Dialogen mellan The Ark och SVT har pågått under en längre tid. Den intensifieras nu när tävlingen närmar sig, säger Aftonbladets källor.

Jackpot för SVT

Ola Salo och hans The Ark har länge varit en dröm för Christer Björkman, artistansvarig för Melodifestivalen.

-Christer har försökt att få till ett möte med bandet i tre år. Det säger ju en del om intresset, sa en tv-källa inför förra årets festival.

Då gjordes också ett viktigt genombrott. Enligt nära källor hade parterna för första gången konkreta möten med varandra på ett skivbolagskontor i Stockholm.

En yngre målgrupp

The Ark på startfältet skulle betecknas som en jackpot för SVT. Bandet är helt i linje med Melodifestivalens utveckling mot en yngre målgrupp.

Som Aftonbladet avslöjade i går är även Helena Paparizou en het kandidat till årets festival, men än så länge är inga beslut tagna.

-Man tittar på artistmixen och den bilden börjar klarna under veckan. Christer Björkman och resten av redaktionen tar hänsyn till vad vi saknar i festivalen och kompletterar programmet, säger juryns ordförande Peter Nyrén.

Aftonbladet har förgäves sökt medlemmarna i The Ark för en kommentar.

Tidigare artiklar

Joacim Persson