Musik

Swift tar bort alla låtar från Spotify

Av: 

Torbjörn Ek

MUSIK

Stjärnan drar tillbaka alla sina album från musikstreamingtjänsten

Taylor Swift har dragit tillbaka alla sina album från Spotify.

Kvar finns bara ett fåtal låtar - samtliga i versioner som släppts på samlingsskivor.

– Vi hoppas att hon ändrar sig, skriver representanter för Spotify i ett uttalande.

Förgäves har många letat efter Taylor Swifts senaste album på Spotify sedan det släpptes den 27 oktober.

Och nu har hennes fans drabbats av nästa bakslag.

Sångerskan har bestämt sig för att fullständigt bojkotta den populära musikstreamingtjänsten och resolut dragit tillbaka samtliga av sina album från Spotify.

Bara ett fåtal låtar kvar

Kvar finns bara ett fåtal låtar och möjligen är det ett misstag att de finns kvar på Spotify. De är samtliga versioner som släppts på olika samlingsplattor, bland annat ”Safe & sound” som kommer från soundtracket till ”Hunger games”.

Taylor Swift har tidigare uttalat sig negativt om streamingtjänster. I juli skrev hon själv ett uppmärksammat debattinlägg i Wall Street Journal, som också refererats i Time Magazine:

– Piratkopiering, fildelning och streaming har krympt antalet sålda album drastiskt och varje artist har hanterat det här slaget på olika sätt. Det är min åsikt att musik inte borde vara gratis och min bedömning är att individuella artister och deras skivbolag en vacker dag kommer att bestämma vad ett album ska kosta. Jag hoppas att de inte underskattar sig själva eller undervärderar sin konst.

Spotify: ”Vi älskar Taylor Swift”

Spotify har kommenterat Taylor Swifts beslut att bojkotta dem i ett blogginlägg på sin sajt.

– Vi älskar Taylor Swift och våra över 40 miljoner användare älskar henne ännu mer. Nästan 15 miljoner av dem har spelat hennes låtar under de senaste 30 dagarna och hon finns på över 19 miljoner spellistor. Vi hoppa att hon ska ändra sig och tillsammans med oss bygga en ny musikekonomi som fungerar för alla. Vi tror på att fans borde få lyssna till musik när och var de vill och att artister har en definitiv rätt att få betalt för sitt arbete och skyddas från piratkopiering. Det är därför vi betalar tillbaka nästan 70 procent av våra intäkter till musikvärlden, skriver Spotify.

Redan 2012 vägrade Swift att lägga upp sitt album ”Red” på musikstreamingtjänsten, men så småningom dök det ändå upp på Spotify, skriver Time Magazine. Men nu är alltså det och samtliga av hennes album bortplockade igen.

Få senaste nöjesnyheterna – följ Nöjesbladet på Twitter

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: