Därför bojkottade Laila Bagge Grammisgalan: ”Skandalöst”

1 av 3

avJakob Meijer

MUSIK

Magnus Uggla vann sin första grammis någonsin i tisdags, något som uppskattades av radioprofilen Laila Bagge.

Men enligt henne borde artisten ha prisats för länge sedan.

”Jag har tappat förtroendet för galan”, bloggar Laila Bagge, som väljer att bojkotta galan.

När Grammisgalan gick av stapeln i tisdags fick Magnus Uggla ta emot sin allra första grammis. Artisten som varit verksam sedan 1970-talet fick kvällens hederspris.

– Otroligt mycket tack. Jag är säker på att ganska många av mina fans känner ’det var fan på tiden’, sa han från scenen.

Laila Bagge är en av alla som tycker att det var hög tid för Uggla att få en grammis. Men trots att han nu fått sitt pris är hon ändå inte nöjd.

”Är skandalöst dåligt”

På sin blogg går Laila Bagge till attack mot galan och juryn:

”Är det inte lite lustigt att många av våra gamla kultartister inte fått någon grammis förrän dom har blivit gamla? Att Magnus Uggla som varit artist med hit efter hit sedan 70-talet ska få vänta tills han är 62 år är ju faktiskt skandalöst dåligt!!”.

Radioprofilen nämner även Björn Skifs och ABBA som exempel på artister som fått pris alldeles för sent.

”Jag brukade gå på Grammisgalan tidigare men har faktiskt slutat på grund av just detta! Det är inte klokt vad vi är dåliga på att hylla vissa av våra svenska artister och låtskrivare som gång på gång bevisar sig värdiga en grammis...”, skriver Laila Bagge och fortsätter.

”Nej, tyvärr så har jag tappat förtroendet för Grammisgalan då jag anser att detta är fel. Men visst är jag glad över att dessa kultband och sångare fått sina grammisar när dom ännu är i livet! Det är ju alltid något!”

ARTIKELN HANDLAR OM

Grammis