Chock för Nina och Kim: Det är ju löjligt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
här sjunger de i schlager-EM Nina och Kim i Friends framför "Listen to your heartbeat" på Idrottsparken i Köpenhamn. Totalt slutade de femma i tävlingen.

I över två år har processen kring Friends låt pågått.

För sångerskorna Kim Kärnfalk och Nina Inhammar kom nyheten att plagiatfallet avgjorts som en chock.

- Det är jättetråkigt att det blev så här, säger Nina Inhammar.

Kim Kärnfalk och Nina Inhammar, sångerskor i det nu mera upplösta bandet Friends, framförde bidraget "Listen to your heartbeat", vann svenska schlagerfestivalen och placerade sig på en femte plats i stora finalen i Köpenhamn.

För dem var plagiatanklagelserna jobbiga och att processen slutade med att skivbolaget Mariann betalade sig ur härvan förvånar båda.

"Väldigt jobbigt"

- Jag är så snopen att det blev så här. Vi älskar ju låten och brinner för den eftersom den har betytt mycket för Friends. Det här är jättetråkigt, säger Nina Inhammar.

Kim Kärnfalk tycker utgången av låtfallet är olycklig.

- Jag vet inte riktigt vad jag känner. Jag vet bara att G:son och Sethson aldrig hade hört den belgiska låten innan. Anklagelserna är ju löjliga, säger hon.

Thomas G:son, en av Sveriges mest meriterade låtskrivare, skrev tillsammans med Henrik Sethson det vinnande bidraget 2001.

G:son har aldrig förut blivit anklagad för plagiat.

- Hela processen kring det här har varit väldigt jobbig, man tar åt sig personligen. Jag tycker anklagelserna var helt absurda och det visar att man aldrig kan gardera sig från att anklagas för låtstöld, säger han.

Linda Hjertén

Publicerad: