Boppers sörjer sin trummis

MUSIK

Förre medlemmen Ville Wallén har dött

Foto: johanna pettersson
ÅTERFÖRENADES I FJOL Ville Wallén, till vänster, dog i går, 45 år gammal. Medlemmarna i The Boppers sörjde i natt den före detta bandmedlemmen. Ville Wallén var med och grundade The Boppers 1977, men hoppade senare av. I fjol återförenades alla originalmedlemmarna i Bingolotto Ville Wallén, Mats Lagerwall, Ingmar Wallén, Peter Jezewski och Lasse Westerberg.

GÖTEBORG/STOCKHOLM

Ville Wallén från The Boppers dog i går 45 år gammal.

I natt sörjde bandet efter en spelning med Jerry Williams i Göteborg.

– Det är så trist att det inte går att beskriva i ord, säger brodern och bandmedlemmen Ingmar Wallén.

Ville Wallén var med och grundade den framgångsrika rockgruppen The Boppers 1977.

Medlemmarna i The Boppers fick motta dödsbudet under tågresan ner till Göteborg i går. Där gör de showen ”Jerka” på Stora teatern i Göteborg tillsammans med Jerry Williams fram till den 20 december.

Ville Wallén avled natten till i går – 45 år gammal.

– Han genomgick en hjärtoperation för några år sedan. Sen stökade det plötsligt till sig och i natt gick han bort, säger Ingmar Wallén, bror till Ville.

Slog publikrekord

Ville Wallén var med från starten i The Boppers.

Genombrottsplattan från 1978 hette ”Number 1” och deras doo-wop och rock’n’roll-musik gjorde dem till nummer ett hos många lyssnare.

I Aftonbladet 1979 kallades de för ”Sveriges populäraste band” då grabbarna från Hässelby med fett i håret, turkosa kavajer och 50-talslåtar slog publikrekord i folkparkerna.

Två miljoner skivor har de hunnit sälja under karriären och The Boppers var, liksom många band efter dem, stora i Japan under 80-talet.

1982 lämnade Ville Wallén The Boppers och ersattes bakom trummorna av Kenneth Björnlund.

– Vi har haft en jävligt jobbig kväll. Ville var en bra kamrat, en underbar trummis och Ingmars bror. Det känns bara tungt, säger Kenneth Björnlund.

Förra våren återförenades dock alla originalmedlemmarna i The Boppers på ”Bingolotto” i TV 4 då gruppen firade 25 år. Ville Wallén var också med.

”En charmig kille”

– Han har aldrig lämnat musiken utan lirat hela tiden i olika band. Han var en jäkligt begåvad trummis, säger Ingmar Wallén.

Alla var överens om att genomföra föreställningen på Stora teatern i går kväll, trots dödsbudet.

Det blev ett sätt att hedra Ville.

– Det var en charmig kille. Vi har gjort så mycket roligt tillsammans. Varit i Japan tre gånger, rest i Europa. Jag tror inte att någon av oss riktigt fattat att Wille är borta, säger Peter Jezewski, en av originalmedlemmarna i The Boppers som inte längre är medlem i bandet men medverkar i föreställningen ”Jerka”.

Sångaren och gitarristen Mats Lagerwall är samlad men mycket lågmäld efter showen.

– Det är svårt för oss alla men svårast för Villes bror Ingmar. Vi måste i första hand ta hand om honom.

De har sålt mer än två miljoner skivor

Kerstin Danielsson, Linda Hjertén