Festen briserar till David Guettas beats

MUSIK

Perfekt att glömma ett fotbollsfiasko till– Så bra var Guetta på Summerburst

1 av 3 | Foto: Publiken släppte loss till David Guetta.

GÖTEBORG. I sina bästa stunder är David Guettas superkommersiella destillat av dansmusik briljant och ögonblicksbejakande.

Foto: Ingen risk att somna. David Guetta staplar topplisterefränger på hög och får publiken att festa hårdare än någonsin, men ibland slår det över och konserten blir som ett deppigt reklamjippo.Foto

David Guetta är bokad till Summerburst för tredje sommaren i rad. Purister ser inte med blida ögon på hur han malt ner dansmusik till ett mishmash av eurohouse-beats och r’n’b-melodier.

Skamlös entertainer

Men av samma anledning är han som klippt och skuren för att festa bort ett fotbollsfiasko en ung svensk sommarkväll.

Den franska dj-veteranen är en skamlös entertainer när han drar ner regeln och låter publiken ta över allsången i sin monsterhit ”Titanium”. Han står för en übereffektiv popmusik, i vilken han staplar topplisterefränger på hög. Mellan dessa tänder han eld på Ullevi med sin pyrorigg eller spränger in Van Halens ”Jump”. Som om någon skulle stå och somna till. Det är ingen risk.

Vip-golvet går sönder

Folk hoppar redan så golvet på vip-området briserar. Jag har aldrig sett en hårdare festande publik. Ullevi är som en enda gigantisk och svårt hedonistisk studentskiva som sjunger The White Stripes läktarvåldshymn ”Seven nation army” till närmaste bastrumma.

Mot slutet av konserten ber Guetta publiken att hålla upp sina mobiltelefoner i luften. ”Wow! It feels like we’re the centre of the universe”, säger han på grodlårsengelska. Det är exakt den känslan 45-åringen vill förmedla.

Betyg

David Guetta

Konsert på Summerburst, Göteborg.

Bäst: Avicii-covern ”I could be the one”.

Sämst: Mitt i en krigszon av glowsticks från Comviq och jättehänder från Stimorol känns konserten ibland som ett deppigt reklam­jippo.

ARTIKELN HANDLAR OM