”Uggla är en grinig gubbe”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-14

Bard, Arash och Ekberg försvarar Spotify

Alla verkar gilla Spotify – till och med Magnus Uggla. Men han tycker de betalar för dåligt.

Nu får han mothugg av flera artister.

– Jag tycker att Uggla ska lägga mer energi på att göra bättre musik som folk vill lyssna på, då kommer han också tjäna mer på Spotify, säger artisten Alexander Bard.

I går kunde Nöjesbladet berätta att Magnus Uggla tänker lyfta bort sin musik från Spotify. Anledningen är att han tycker de betalar för dåligt.

– När jag fick den första avräkningen från Spotify visade det sig att jag under det första halvåret tjänat lika mycket på sex månader som en halvdan gatumusikant drar in på en dag, skrev han under onsdagen på sin blogg.

”Spotify jätteviktigt”

Nu får han fritik av flera artistkollegor.

– Han är bara en liten girig gubbe om han säger så, säger artisten Arash och fortsätter:

– Jag gillar Spotify, jag tycker att det är roligt att folk kan lyssna ännu mer på min musik, säger han.

Ulf Ekberg från Ace of Base ser också positivt på Spotify och tycker att tjänsten är ett steg i rätt riktning för musikbranschen.

– Spotify är fantastiskt för musikindustrin, det är inget snack om det. Det är jätteviktigt att vi artister förstår hur bra Spotify är. De försöker ju hitta en lösning på piratproblemet, säger han.

Måste ha tålamod

Han menar att artisterna måste ha tålamod och att det finns andra sätt att tjäna pengar på så länge.

– Det är klart som fasen att vi artister måste kunna tjäna pengar, men det finns ju andra intäktskällor. Om det är någon som vet det så är det Uggla, allt han gör blir ju guld, säger han.

Alexander Bard från BWO håller med Ulf Ekberg.

– Jag tror att Magnus Ugglas största intäkter kommer från hans krogshower så han borde nog koncentrera sig på dem i stället. Jag tror inte hans framtid ligger i att tjäna pengar på Spotify, där är det unga artister det handlar om, säger han.

Ulf Ekberg ser ljust på framtiden för musikindustrin och artisterna.

– Det finns mycket större möjligheter att tjäna pengar på musik i dag med den teknik vi har nu, än vad det gjorde på 90-talet – om man bara har lite koll på läget.