MYSPYS

MUSIK

Kompetenta Lalehs rejäla präktighet provocerar nästan

1 av 2 | Foto: Laleh.

Förra årets största debutant var utan tvekan Laleh. Hon hördes överallt, vann alla priser och slog rekord på Trackslistan efter att hennes "Live tomorrow" hade legat etta tjugofem veckor i rad. Men det frekventa nötandet av Laleh i etern gör att förhoppningen på hennes turnépremiär på "Trädgår"n" är att vi ska få höra ett gäng nya låtar. Det blir det också, en tre-fyra stycken varav stillsamma "Closer" sticker ut med en fin pianoslinga.

Kompetent och bra

I övrigt spelar Laleh och hennes tre kompkillar de bekanta låtarna från debutskivan. Och det är kompetent och bra, men bara så väldigt präktigt, duktigt, rejält, socialdemokratiskt, och multikultikorrekt att det närapå provocerar.

Byter ledigt

Laleh slänger sig lika ledigt mellan instrumenten (piano, trummor, gitarr) som mellan språken (svenska, engelska, persiska) och musikgenrer (visa, ballad, jazz, pop).

Den nästan parodiskt proggiga trubaduren Stefan Sundström kommer in och gästspelar och framför några solonummer.

Frisk fläkt

När han sjunger om att bankdirektörer runkar till bilden av att vi blir allt mer fast i amorteringsfällorna känns det som en anarkistiskt uppfriskande fläkt efter allt myspysande i kvällssolen.

Laleh

Jonna Sima

ARTIKELN HANDLAR OM