Williams häcklade Sverige

MUSIK

Robbie för tre år sedan: Svenskarna var usla

GÖTEBORG

Tre år har gått sedan Robbies senaste Sverigebesök.

Och då hade han inte mycket gott att säga.

- Det är med stor sorg jag åker härifrån till shitty Sverige, meddelade Robbie publiken i Köpenhamn.

Foto: bad om ursäkt på stadion När Robbie Williams uppträdde i Köpenhamn 2003 hade han inte mycket till övers för svenskarna.

Flera gånger häcklade superstjärnan de svenska fansen under sin konsert i Köpenhamn den 25 juli 2003.

-Nu ska jag till Sverige. Varför vet jag inte. Jag borde ha stannat och gjort en extra konsert här i Köpenhamn, ropade Robbie till de 45000 danska fansen.

Anledningen till varför han ogillat Sverige så mycket ska ha varit ett tidigare besök då publiken inte levde upp till hans förväntningar. Eller, som Robbie uttryckte det på den danska scenen:

- Svenskarna var riktigt, riktigt usla.

"Jag kommer tillbaka"

Men två dygn senare tvingades popartisten att göra avbön på scen, när 30000 svenska fans lyriskt tog emot honom på Stockholm stadion. Tre gånger bad han om ursäkt för sina ord och spelade en aukustisk sång-ursäkt på sin gitarr.

- Jag är ledsen. Ni har läst det i tidningarna. Men jag kommer tillbaka. Om ni vill, nynnade han.

Tre år har gått. Den senaste konserten han gjorde före helgens Sverige-konserter var i Amsterdam i söndags. Och enligt vad Aftonbladet erfar hade han då inget illa att säga om oss.

GÖTEBORG. De tvåtusen biljetterna till Robbie Williams på Ullevi i helgen som släpptes under gårdagen tog slut på ett ögonblick. Men deppade du i går kan du jubla i dag. Ett par hundra biljetter till kommer släppas.

-Vi ligger bra till i scenbyggandet och har hittat plats för ett par hundra till, berättar Bosse Johansson, produktionsmanager på EMA telstar.

Hundratals nya biljetter

Läs mer

Carina Bergfeldt