Håkan Hellström är tillbaka – hintar om ny musik

avTT

Foto: Pontus Lundahl/TT
Håkan Hellström ser ut att hinta om ny musik i ett videoklipp som har delats på Instagram och Facebook. Arkivbild.

Ny musik med Håkan Hellström? I ett klipp som har delats i sociala medier befinner sig Göteborgsartisten i en inspelningsstudio och hintar om att han spelar in nytt material.

"Hur långt kör vi innan paus?", säger Håkan Hellström bland annat, medan studiomannen nämner titlarna "Nordhemsgatan" och "Jordskred", som skulle kunna vara arbetsnamnen på två kommande låtar.

Precis som tidigare har han skrivit låtar tillsammans med radarpartnern Björn Olsson, avslöjar Olsson för Expressen.

– Tanken är väl att skivan kommer tidigast nästa år, men jag vill inte prata för mycket om den. Det är Håkans skiva. Men det är skitskoj. Och han är ju grym, säger Björn Olsson till tidningen.

Har velat samla ny inspiration

Enligt källor till Musikguiden i P3 är det i studion i Konserthuset i Göteborg, där Göteborgs symfoniker håller till, som artisten befinner sig. Tidigare har Hellström kompats av den stora symfoniorkestern under konserten "Från tango till Taube" 2007.

Men om det är så att han på nytt samarbetar med orkestern vill inte Konserthusets presschef Stefan Nävermyr svara på.

– Jag har inget att säga om det just nu, säger han till Göteborgs-Posten.

Klippet publicerades vid 15-tiden och har ingen tillhörande text, men har redan gillats över 11 000 gånger på Instagram och har drygt 1 500 kommentarer.

En av dem som har kommenterat är artisten Otto Knows, som tidigare har gjort en remix på Håkan Hellströms "Din tid kommer".

Håkan Hellström släppte senast albumet "Du gamla du fria" 2016 och har meddelat att han inte kommer att turnera eller ge konserter på ett tag, eftersom han vill samla ny inspiration.

ARTIKELN HANDLAR OM