– Gaga har inget att komma med

MUSIK

Magic Numbers-sångaren sågar Lady Gaga

Foto: släpper ny skiva I helgen var The Magic Numbers på besök i Stockholm – precis som Lady Gaga. Men bandmedlemmarnaAngela Gannon och Romeo Stodart är inga stora fans av popstjärnan. ”Jag vill förmedla själ och värme”, säger Angela. Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON

Alla älskar inte Gaga.

Brittiska indiepopgruppen The Magic Numbers kom till Stockholm i helgen – men undvek att dras in i Globen-hysterin.

– Jag är inget fan av Gaga-grejen, konstaterar sångaren Romeo Stodart.

Välslimmade, vackra och stylade till tusan drar popstars som Britney Spears, Ricky Martin och Lady Gaga till sig lika många beundrare för sin musik som för sitt utseende. Gagas unika look anses till och med vara den avgörande orsaken till hennes snabba superkarriär.

Nöjesbladet har träffat två medlemmar i det hyllade bandet The Magic Numbers. I helgen dök de upp i Stockholm för att lansera sin nya skiva "The Runaway". Men med Gaga samtidigt på besök i stan blev det även snack om utseendefixeringen i branschen – något som gruppen alltid valt att stå stadigt utanför.

– När David Bowie kom hade han en unik image – men också musik att leverera. Gaga har... jag är inget fan, om man säger så, säger Romeo Stodart lugnt.

Bandkompisen Angela Gannon anser att Gaga är värd beundran för sitt unika personuttryck:

– Hon lever upp till en "out-of-this-world status" som folk dras till som någon slags verklighetsflykt. Men det är inte min grej, jag vill förmedla själ och värme.

2005 lämnade hon och de tre bandmedlemmarna oväntat det brittiska tv-programmet "Top of The Pops" efter att programledaren kallat dem "en stor, fet smältdegel av talang". Efteråt förklarade programledaren, som ironiskt nog heter Bacon i efternamn, att ordet "fet" avsåg bandets storhet, inte gruppens fysik.

– Vi vill att människor ska bli berörda av vår musik och inget annat, säger Angela.

Vilken betydelse kan det ha för människor att ni "ser ut som folk gör mest"?

– Kanske gör det att våra sånger om livets vardag blir lättare att ta till sig.