Miss Li

Därför skrev Miss Li låt om Donald Trump

Av: 

Erik Åberg

MUSIK

Första artist att bli klar för P3 Guld-galan

Miss Li som första artist klar att uppträda på P3 Guld-galan i januari.

Förutom det är hon även aktuell med ett album. Där en låt handlar om Donald Trump.

– Jag gillar att ha engagerade texter om samtiden, säger hon.

Tidigare i år gjorde artisten Miss Li comeback med singeln ”Bonfire”. Därefter har den spelats flitigt på radion och i mars nästa år väntas albumet släppas.

Men om bara två månader väntar ett framträdande. Nu kan Nöjesbladet avslöja att artisten är den första att bli klar för P3 Guld-galan.

– Det känns helt fantastiskt eftersom jag typ för ett år sedan inte visste om jag skulle släppa något mer under namnet Miss Li, säger hon.

Det blir albumets andra singel som premiärspelas på galan, men den är hon fåordig om.

– Jag får inte säga för mycket om den låten. Men jag kan säga att det är en låt jag burit med mig under en relativt lång tid nu. Jag håller fullkomligt på att spricka, säger artisten.

Skrivit låt om Trumps mur

Efter galan väntar en miniturné med stopp i Stockholm, Göteborg och Borlänge samt det nya albumet. Och på det ligger en högst aktuell låt.

– Vi har faktiskt en låt på skivan som handlar om Donald Trumps murar. Vi körde den live på Stockholms stadio som förband till Veronica Maggio. Det finns politiska ingredienser i albumet men det är inte bara politiskt. Jag ville att det skulle handla om kärlek eller någon kraft som jag känner är starkare än att gå in på detalj om en specifik person som Trump, säger hon.

En låt som däremot inte kommer med på plattan är den hon skrev tillsammans med en Trump-sympatisör.

Dissade Trump-väljare

Det var för ungefär ett år sedan som Miss Li träffade låtskrivaren. Då berättade han direkt att han stöttade Donald Trump och kandidatens väg till presidentposten.

– Jag kände att jag ville att han skulle gå. Jag tyckte att han hade ett trångsynt sätt att tänka på och han tyckte säkert att jag hade det. Vi försökte prata och diskutera, men vi skrev i alla fall en låt som handlade om kärlek. Sen vet jag inte om vi kommer ha så mycket kontakt, säger Miss Li.

Då detta är första gången hon släpper in andra låtskrivare på albumet är hon väldigt mån om vilka det är.

– Det skulle kännas fel på något vis att ge den typen av utrymme på mitt album. Det är inte förenligt med min musik på det sättet, säger hon men poängtera att alla har rätt till sin egen åsikt och att hon inte vill döma någon.

Förutom Miss Li uppträder också Erik Lundin och Rein.

P3 Guld-galan arrangeras på Partille arena lördagen den 21 januari 2017.

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Miss Li

Donald Trump

P3 Guld