Queen i storbråk med Donald Trump

MUSIK

Använder klassiska låten – mot bandets vilja

1 av 3
Donald Trump.

Han förbjöds använda rockklassikern.

Donald Trump har retat upp rockrävarna i Queen genom att spela deras låtklassiker ”We are the champions” – igen.

Nu rasar bandet.

Foto: RICKARD NILSSON
Kritisk Adam Lambert.

Donald Trump, 70, vill ”make America great again” till tonerna av Queen-låten "We are the champions". Under repulikanernas nationella konvent gick Trump ut på scenen till den världsberömnda hymnen, men utan att stämma av med rockgruppen först. Enligt en representant för Sony Music ATV, som äger rättigheterna, skulle skivbolaget inte gett Trump tillstånd att använda låten om de tillfrågats, skriver TMC.

Men att tillrättavisa presidentkandidaten verkar vara som att tala inför i döva öron. Bara en månad tidigare spelade Trump upp 70-talsklassikern vid ett offentligt framträdande. Gitarristen i Queen, Brian May, reagerade starkt och gick ut och sa att bandet aldrig skulle tillåta att låten används i politiska sammanhang.

Sätter ner foten

Den amerikanska sångaren Adam Lambert, som har turnerat med Queen under den senaste tiden, var snabb med att påpeka att låten skrivits av Freddie Mercury, som var öppet homosexuell.

”Om ditt politiska parti spenderar årtionden med att behandla homosexuella som andraklassens medborgare, gissa vad: då har du inte tillåtelse att använda Freddie Mercurys musik under dina konvent” skriver Lambert på Twitter.

Det är i nuläget oklart om Sony kommer att vidta rättsliga åtgärder.

ARTIKELN HANDLAR OM