”Little Jinder har inte sålt sin själ”

Så många plus får konserten med Little Jinder

1 av 3 | Foto: ELVIRA PIHL
Little Jinder på Vasateatern i Stockholm.
MUSIK

Little Jinder tycks bry sig ända ut i fingertopparna på sin ”Who cares tour”.

Med livebandet spelar artisten en lyxig konsert – och en ny låt.

”Är det nån som är här för att jag var med i ’Så mycket bättre’? Nä bra!”. Josefine Jinder blev Little Jinder med hela Sverige genom tv-programmet. Det syns lite på åldrarna i hennes premiärpublik.

Om artisten och producenten sålde sin själ då hon blev folklig? Absolut inte. Med integritet jobbade hon om kollegornas låtar till något helt eget. Det ska hon ha credd för. ”Då kör vi Wadling, då”, säger Jinder och sjunger covern ”Freak”.

Den låten gör inte störst succé på Vasateatern. ”Random folk”, ”Super 8” och ”Ful och tråkig tjej” orsakar däremot högljudd sång, dans, fickpluntor som åker fram och vrål som: ”We fucking love youuu!”.

Läcker laser

Nya ”Kvicksand” har ett större sound och bådar gott inför nästa platta.

Att exet Nils ”Melo” Tull duettgästar på ”Inga e som vi e” och ”Vinglar runt” skapar extra elektricitet i det läckra laser- och multifärgade ljuset.

Lite synd att inte vännerna Rebecca & Fiona kliver upp ur publiken i ”Vita bergens klockor”. Men det behövs inte.

”Känslan är wow”

Jag har ofta velat gilla live-Jinder mer än jag gör – och aldrig förr upplevt henne i sin bästa form eller låtarna sin bästa skrud. Men nu känns det, trots turnénamnet ”Who cares tour”, som att artisten bryr sig ända ut i fingertopparna. Känslan är där, rösten håller och bandet – wow.

Med nyuttänkta arrangemang, livetrummor, strängar, stark körsång samt dödssnygga sci-fi-strålande synthar lyfts låtarna till nya nivåer. Det jag kan önska är lite mer kontakt med publiken. Den som har kommit för att möta sin hjälte. Men i övrigt – lyxigt.

ARTIKELN HANDLAR OM