Lasses kupp mot Ledin

MUSIK

Höll sitt löfte - och tog över showen

Foto: JERKER IVARSSON
GAV IGEN Tomas Ledin överraskade Lasse Berghagen på Allsång på Skansen genom att bjuda in honom till sin turné - mitt under direktsändningen. I går tog Lasse över Ledin-publiken vid konserten på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

En sån kupp!

När Lasse Berghagen oannonserat dök upp under Tomas Ledins konsert i Stockholm jublade publiken av glädje.

Allsångskungen stal hela showen.

Det soliga vädret var som bortblåst under gårdagens konsert vid Sjöhistoriska museet. Men publiken trotsade regnet och drack sina folköl under paraplyerna i stället. Tomas Ledin hann framföra tolv av sina mest populära låtar på scenen.

Sen gjorde plötsligt Lasse Berghagen entré.

Folkhavet jublade. De flesta hade ingen aning om allsångstjärnans kupp. Först sjöng artisterna "Sommaren är kort" innan Lasse Berghagen tog över showen.

Trotsade vädergudarna

Under den populära "Teddybjörnen Fredriksson" var det få som inte sjöng med. Tomas Ledin fick nöja sig med att ackompanjera på gitarr. När Lasse Berghagen drog den klassiska "Allsång på Skansen"-repliken "Kunskap, glädje och så lite tango" steg temperaturen ytterligare. Ingen framför scenen verkade längre bry sig om det dåliga vädret.

– Lasse, Lasse, Lasse, skrek Tomas Ledin-fansen vilt.

Under låten ”En kväll i juni” klämde publiken i allt vad den kunde.

– Lasse Berghagen är bäst! Han finns i alla svenska hjärtan. Jag tror att allt började då han hade Ricky Martin som gäst. Han vann den unga publiken. När jag ringde min mamma och berättade att Lasse var här just nu så började hon gråta, sa Tina Barkskog, 27.

Lasse: Vilket tryck

Innan Lasse Berghagen lämnade scen fick Tomas Ledin en present i form av en t-shirt. Texten löd ”I love allsång”.

Efteråt pustade allsångskungen ut bakom scenen.

– Jag är bortskämd med min publik. Men wow, det här var underbart. Vilket tryck!

Egentligen skulle Lasse Berghagen åkt upp till Storforsen där han medverkar i en konsert nu i helgen. Men han hade inte glömt sitt löfte. I direktsändningen av ”Allsång på Skansen” den andra juli tackade han ja till att medverka i en av Ledins konserter.

Efter Lasse Berghagens kupp försökte Tomas Ledin liva upp publiken ännu mer med sin svängiga ”Sensuella Izabella”.

Det kunde gått bättre.

Daniel Nyhlén