Liverecensioner

Tafflig comeback

MUSIK

Läs recensionen av Hanoi Rocks konsert

Hanoi Rocks

Plats: Klubben, Stockholm. Publik: Runt 400. Längd: Strax över en timme. Bäst: "Malibu beach nightmare" håller än i dag. Sämst: Det slappa framförandet.

Inte ens Michael Monroes slit kan rädda den här konserten. I kväll spelar Hanoi Rocks på Sticky Fingers i Göteborg och på Sweden rock festival på lördag.

Foto: GUNNAR ASK

Trots att det är 17 år sedan Hanoi Rocks senast var aktuella är de knappast bortglömda. Om ni inte tror mig, fråga bara de medlemmar från Backyard Babies, The Hellacopters och Infinite Mass (!) som trotsade bastuvärmen på Klubben.

Men mycket till segertåg lär de finska glamrockpionjärernas återföreningsturné knappast bli. Trots att karismatiske sångaren Michael Monroe sliter som ett djur för att egga publiken lyckas bandets oengagerade och mer än lovligt taffliga framförande skjuta klassiker som "Oriental beat" och "Don't you ever leave me" i sank.

Det kvittar hur mycket den blonderade frontmannen svingar med mikrofonstativet, poserar på monitorerna och surfar på publiken, när gitarristen Andy McCoy och de andra inte är överens om hur de ska spela låtarna faller allt ihop som ett korthus.

Detta comebackförsök är endast en person från en riktig katastrof.

Mattias Kling

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Musik

/

Liverecensioner

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverecensioner