Grammygalan 2018

Kritik mot Ed Sheerans vinst efter Grammygalan

Prisades – istället för Kesha

Av: 

Louise Åström

MUSIK

Ed Sheeran och Kesha var båda nominerade i ”Best pop solo performance” under Grammy.

Priset gick till Sheeran och nu rasar internet.

”Kesha skrev Praying efter all den misshandeln hon gick igenom, Lady Gaga skrev Joanne medan hon läkte och Ed Sheeran skrev en sång när han var kåt på en tjej och vann priset”, skriver en användare på Twitter.

Årets Grammygala hölls i New York under natten mellan söndag och måndag. I kategorin ”Best pop solo performance” var fem artister nominerade. Fyra kvinnor och en man. Kesha med låten ”Praying” från albumet ”Rainbow”, vilket hon skrev efter att ha lämnat in en stämningsansökan där hon uppgav att hennes producent, Dr. Luke drogat henne och misshandlat henne sexuellt, fysiskt och psykiskt.

I kategorin tävlade även Lady Gaga med ”Million reasons”, Pink med ”What about us”, Kelly Clarkson med ”Love so soft” och Ed Sheeran med ”Shape of you”. Och det blev Sheeran som utsågs till vinnare. Något som nu fått personer rasa i sociala medier.

”Är sjukt”

”Ser någon vad som är fel här? Kesha skrev Praying efter all den misshandeln hon gick igenom, Lady Gaga skrev Joanne medan hon läkte och Ed Sheeran skrev en sång när han var kåt på en tjej och vann priset. Musikindustrin är konstig”, skriver en ilsken användare på Twitter.

”Det är ganska sjukt att Ed Sheeran vinner en grammy för en låt om att tråna efter en tjejs kropp i en kategori där alla andra låtar i samma kategori handlar om att överleva våldtäkt, älska sig själv och kvinnlig styrka”, skriver en annan.

”Jag älskar Ed Sheeran mer än någon, men till och med jag tycker att Kesha skulle ha vunnit grammyn”, skriver en tredje.

”Kasta inte skit”

Samtidigt finns det dem som försvarar Sheeran.

”Jag måste bara få säga att Ed Sheeran inte kan hjälpa att han vann sin Grammy så kasta inte skit på honom. Han är en duktig artist som skriver sin egna musik”, skriver en användare.

Sheeran, som själv inte var på galan, har själv publicerat en bild på Instagram där han tackar för priset, utan att kommentera kritiken.

”Vaknade upp till nyheten om att jag vann två grammys igår natt. Tack!”, skriver han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Felix Sandman: ”Jag vill bli en ung pappa”

ÄMNEN I ARTIKELN

Grammygalan 2018

Ed Sheeran

Kesha

Kelly Clarkson

Lady Gaga

Grammygalan