Det luktar succé, Bettan

MUSIK

RONNEBY

Stjärnspäckat, proffsigt, generöst och genuint folkligt.

Ifall bara vädret tillåter luktar det succé om schlagerpaketet Diggiloo.

Foto: Diggiloo-showen bjöd på en hel radda av landets mest namnkunniga artister. Men kvällens riktigt stora stjärna var ändå Elisabeth Andreassen.

Nu har de facto turnén Diggiloo inte så mycket med tv-programmet "Diggiloo" att göra, mer än att det i båda fallen handlar mycket om schlagers och att Lasse Holm är den som håller i trådarna.

Namnkunnigt

Showen Diggiloo är en stor konsertföreställning med femtonmannaorkester och en hel radda av landets mest namnkunniga artister: Lill-Babs, Lotta Engberg, Andrés Esteche, Sven-Erik Magnusson, Elisabeth Andreassen, Siw Malmkvist, Fame och Ann-Louise Hanson.

Thomas Petersson är med för att se till så att det även blir lite lagom fräck halländsk humor i showen, men han sjunger - med varierad framgång - en hel del han också.

"Lite för alla" är tanken och sånt brukar ofta sluta med att det inte blir något för någon, men Diggiloo lyckas binda ihop sammanlagt 97 genuint folkkära låtar, många i medleyn, från då och nu i ett högt, underhållande tempo.

Somligt känns kanske lite uttjatat men allt är tajt och genomproffsigt, med klädbyten, videovägg och fyndiga övergångar.

Och det är rutinen som vinner i kväll. Esteches och Fame- Magnus rat pack-tolkningar känns valpiga jämte ett långt, kul potpurri där Hanson, Malmkvist och Lill-Babs skakar oväntat mycket liv i sina många örhängen från 60-talet.

Lysande sångerska

Men allra bäst är Elisabeth Andreassen. Lysande både som sångerska och entertainer, oavsett om hon sjunger Mozart (med mickföring lånad från Lena Ph) eller tolkar Nancy Sinatras "These boots are made for walking".

Om regngudarna bara är snällare än de var mot Ronneby i går kan Diggiloo mycket väl bli en av de få turnéer som lyckas stå emot Gyllene Tider-trycket i sommar.

Diggiloo

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM